Ga naar hoofdinhoud

Opening Dinkaschool in jubileumjaar Run for Rio

13 juni 20133 minute read

Wassenaar – De stichting Run for Rio bestaat 25 jaar. En dat wordt gevierd met een groot evenement op 30 en 31 augustus. Ruim 20 verenigingen doen mee aan een 25 uur durend spektakel met fantastische activiteiten.

Zo wordt er gesport in de sporthal, het zwembad en bij Blauw zwart.Tevens is er een grote loterij met 10.000 loten, die slechts 2 Euro kosten. Ook kunt u meedoen aan het kopen van een certificaat a 25 Euro. Dit certificaat valt samen met een stukje van een voetbalveld waarop een koe gaat schijten. Bovenaan ons kopje vindt u ook de mogelijkheid hoe u een lot of certificaat kunt kopen.

Deze week kregen Run for Rio een mooi bericht uit Tanzania. Kimberly Zandvliet schrijft ons: “Maandag 3 juni 2013: Opening Dinka School in Tanzania. Eindelijk was het dan zo ver, de eerste leerlingen in de klaslokalen van de Dinka school ! De tranen sprongen in onze ogen toen de kinderen plaats namen in het eerste klaslokaal. Onze droom waar zoveel mensen in hebben willen geloven, nu werkelijkheid ! De eerste 14 leerlingen worden gesponsord door mensen uit Nederland. Zij zullen de eerste paar maanden een eerste start gaan maken met onze eerste leerkracht Tatu en de hoofdmeester Pastory.

In januari 2014 zullen er meer kinderen aangenomen worden, ook vanuit de stad en zal de school hopelijk volledig gaan draaien. De kinderen hebben op de eerste dag al leren tellen in het Engels. Ze hebben prachtige kleurplaten gemaakt en sommige leerlingen hebben zelf letters op het nieuw geverfde schoolbord kunnen schrijven. In de pauze hebben ze enorm genoten van het speelgoed dat vanuit Nederland is gekomen met de containers. Helemaal blij waren ze met een pop en een speelgoedauto. Dit was geweldig om te zien. Op school eten de leerlingen Ugali ( gekookt maïsmeel) en kleine visjes of groentes en drinken zij water.

Met de ouders van de leerlingen heeft Kimberly een meeting gehad afgelopen vrijdag om alle regels en verwachtingen vast te leggen. Op vrijdag middag stonden de eerste moeders de school bankjes al te boenen en op maandagochtend stonden alle ouders rondom en in de toiletten te soppen. Er is erg veel waardering van de dorpelingen naar ons toe en we hebben een goede band met alle buren. Ons doel de komende maanden is om deze 14 leerlingen basis Engels te leren zodat ze in januari goed mee kunnen draaien met de andere leerlingen. Op de Dinka school zal namelijk in het Engels les gegeven worden. Sommige leerlingen van 7 jaar zijn nog nooit naar school geweest dus de komende maanden zullen wij erachter komen op welke level de kinderen kunnen instromen in januari 2014.

Iedereen die het Dinka project gesteund heeft en nog doet: Heel hartelijk dank voor dit prachtige resultaat !!!” Wilt u verdere informatie over Run for Rio of over deze grote Wassenaarse happening met meer dan 20 verenigingen, dan kunt u bellen met de secretaris, John Schrader, tel.070-5176236. Ook indien u loten of certificaten wilt kopen, kunt u met bovenstaande secretaris bellen. Voor het overmaken van een gift volgt hierbij het banknummer: 193157, t.n.v. Run for Rio, Wassenaar. Met dank voor uw bijdrage!!!

Tags

Run for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top