Skip to content

Is ouder worden een kunst?

14 juni 20132 minute read

Wassenaar – De Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar en Context Haaglanden organiseren voorlichtingsbijeenkomsten over “de kunst van het ouder worden.” Twee ochtenden praten we met elkaar over hoe je met ouder worden om kunt gaan. Want ouder worden is zeker een kunst.

Wanneer iemand ouder wordt nemen verlieservaringen toe. Het gaat bijv. over verlies van mobiliteit en dierbaren. Het vraagt veel van de levenskunst van mensen om met deze levensgebeurtenissen om te gaan.

Het kan tot gevolg hebben dat het zelfvertrouwen verminderd en de eenzaamheid toeneemt. Heeft u nog voldoende sociale kontakten, komt u nog nieuwe mensen tegen, of is die behoefte verminderd? Hoe is het gesteld met uw veerkracht, hoeveel flexibiliteit is nog haalbaar? Maakt u gebruik van de mogelijkheden die er zijn?

Aan de hand van een film “De Kunst van het Ouder Worden” gaan we hierover met elkaar in gesprek. In de film ziet u voorbeelden zien van hoe andere mensen met veranderingen in hun leven omgaan.

Wilt u ook meer weten over hoe je met ouder worden als “kunst” zou kunnen omgaan? Meld u dan alvast aan voor de twee voorlichtingsbijeenkomsten in september.

Wanneer: 13 en 27 september van 10.00 tot 12.00 uur.
Opgeven: SWOW tel. 5112226
Waar: Rode kruis gebouw, van Heeckerenstr 2
Begeleiding: Marja Janson van Context Haaglanden, Saskia van der Meer van de SWOW

Tags

SWOWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top