Skip to content

Financiële struisvogelpolitiek

17 juni 20132 minute read

Wassenaar – Het financiéle resultaat van de gemeente over 2012 was bedroevend. Al met al kwam de coalitie van VVD/CDA/D66 in 2012 meer dan 3 miljoen tekort.

Dat tekort werd betaald door de gemeentelijke spaarpot aan te spreken. Met dit soort tekorten komt de bodem van die spaarpot echter snel in zicht. Er is nu nog maar iets meer dan 3 miljoen over. Een zorgelijke situatie.

Voor 2013 ziet het er niet beter uit. De coalitie begon al meteen met een tekort van 400.000 op de begroting. Fatsoenlijk de begroting kloppend krijgen lukte al niet. Zelfs het CDA had daar commentaar op, maar de de VVD wethouder deed alsof het gat van 4 ton niet bestond. De inkomsten in 2012 waren meer dan 1 miljoen lager dan ingeschat. De crisis wordt ook hier voelbaar. Dan zou je verwachten dat met die trend rekening wordt gehouden. Niets is echter minder waar. Voor 2013 worden zelfs nog hogere inkomsten ingeschat. Een vermindering van zeker 1,5 miljoen is echter reëel. Blijkbaar leeft de coalitie in een financiële sprookjeswereld. Het geld gaat er echt niet komen. WatWassenaar Wil kwam dan ook met een voorstel om het college op te dragen alvast na te denken over mogelijke ingrepen om een dreigend gat in 2013 te voorkomen.

Dat voorstel werd door de coalitie weggestemd. Sterker nog, de VVD – met hun wethouder toch verantwoordelijk voor het financiële debacle – kwam met het verwijt dat WWW eerst zelf maar eens met voorstellen moest komen. Je moet maar durven!! Er als VVD zelf een financiële puinhoop van maken en dan een andere partij verwijten niet met een oplossing te komen voor de door jezelf veroorzaakte problemen. Besturen betekent je verantwoordelijkheid nemen en niet tegen beter weten in mooi weer spelen met de verkiezingen in zicht. WatWassenaarWil loopt voor die verantwoordelijkheid niet weg. Nu de coalitie nog.

Henk de Vries
Fractievoorzitter WatWassenaarWil

Tags

WassenaarWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top