Skip to content

Liveconcert Jumping Jewels Revival Band bij Midvliet

17 juni 20133 minute read

Wassenaar – Op zondag 23 juni zal de Jumping Jewels Revival Band een liveconcert geven in de grote studio van Midvliet. Het concert begint om 13:10 uur en zal live uitgezonden worden via Midvliet FM en Midvliet TV. Wie het concert bij wil wonen, is van harte welkom in de studio aan de Damlaan 35A in Leidschendam.

De Jumping Jewels Revival Band is een voortzetting van The Jumping Jewels, de band die in de jaren zestig van de vorige eeuw enorm populair was. The Jumping Jewels was de Nederlandse tegenhanger van instrumentale gitaargroepen zoals The Shadows en The Ventures, afkomstig uit Den Haag, die begin jaren ’60 veel succes had. In Nederland, maar ook in Frankrijk en niet te vergeten het Verre Oosten.

The Jumping Jewels ontstond in de omgeving van het Haagse Zuiderpark en bestond in eerste instantie uit Hans van Eijk, Tjibbe Veelo, Joop Oonk en Frits Tamminga.

In 1961 kwam de eerste single uit: ‘Wheels’. Door omstandigheden eindigt de groep als the Jumping Jewels in 1965 en verandert de bandnaam in The Jay-Jays en omarmt tegelijkertijd een modernere beatsound, inclusief zang. Hans van Eijk verlaat in 1966 het ‘professionele’ muziekvak en wordt hoofd voorlichting van een afdeling van het ministerie van sociale zaken.

De Jumping Jewels Revival Band was bedoeld als eenmalige act in 2012. Het optreden werd door het aanwezige publiek zéér enthousiast en onder luid applaus ontvangen. De leden hebben naar aanleiding daarvan – en de vele positieve reacties in de periode na het optreden – besloten om deze act voort te zetten.

Onder bezielende leiding van Hans van Eijk, leadgitarist van de originele Jumping Jewels, is er een band op de kaart gezet die de hoogtijdagen van de bekende 60’s band doen herleven. Spelend onder de vlag ‘Jumping Jewels Revival Band’ worden de bekendste hits van de Jumping Jewels uit de vroegere succesperiode zo authentiek mogelijk ten gehore gebracht.

Met de gekozen naam Jumping Jewels Revival Band wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de originele en nieuwe band.

Op zondag 23 juni hoor je in Kakafonie om 12:30 uur een interview met de leden van de Jumping Jewels Revival Band en om 13:10 uur verzorgt de band een liveconcert in de grote studio van Midvliet.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via de Midvlietkabelkrant op kanaal 41 (digitaal) of kanaal 45 (analoog) en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top