Ga naar hoofdinhoud

Poldercross in Wassenaar

17 juni 20133 minute read

Wassenaar – De stichting Spelenderwijs, bekend van de Wassenaarse sport- en speldagen, organiseert op vrijdagavond 5 juli de eerste
Wassenaarse poldercross. Wie worden de eerste winnaars van dit superevenement in de Wassenaarse polder bij boerderij Den Hollander??

Start op 5 juli om 18.15 uur
Op vrijdag 5 juli gaat het eerste startschot plaatsvinden; niet zomaar een schot maar met veel spektakel en heel bijzonder, dat staat al vast!!
Om 18.15 uur start de jeugd vanaf 9 jaar tot 16 jaar, waarna om 19.00 uur de oudere jeugd en de volwassenen zullen starten aan hun cross.
Tijdens de loop van 18.15 uur zullen ongeveer 100 jongens en meisjes proberen alle sloten door te komen. Op sommige stukken moet zelfs gezwommen worden.
Om 19.00 uur zullen de volwassenen starten. Ook hier doen ruim 100 deelnemers mee.

Gezelligheid troef
Voor het publiek is er een heerlijk hapje en drankje, onder het genot van veel spektakel en een muziekje. Het parcours wordt ook zo gemaakt dat u de lopers veel zult kunnen zien.
Na afloop van de poldercross hoeft u dus niet meteen te vertrekken; het is zeker mogelijk nog wat na te praten en na te genieten van alle ervaringen van deze poldercross. En voor de kinderen is een suikerspin of een lekker ijsje te koop.

Op de fiets naar de cross
Zoveel mogelijk vragen wij hierbij alle deelnemers en het publiek (kijken is mogelijk en gratis) om op de fiets te komen. Voor parkeergelegenheid wordt zoveel mogelijk gezorgd. Let u op de mensen van Spelenderwijs die u bij aankomst de weg wijzen!!

Sponsors bij de poldercross
Al een aantal maanden is het bestuur van Spelenderwijs bezig met de organisatie van de poldercross in Wassenaar. Een aantal sloten met veel bagger is uitgezocht om er een groot feest van te maken. En de vraag zal zijn wie de eerste Wassenaarder wordt die over de finish gaat. Ook is een aantal sponsors gevonden: C 1000 doet mee en helpt de cateringploeg bij dit grote evenement, maar ook v.d.Dool doet mee met containers, Luciano zorgt voor een lekker ijsje, scouting van Woesik levert tafels, tenten en banken, Robbin Ruygrok zorgt met Lifetrack voor de muziek, Heineken zorgt voor een lekker biertje, Barthen (Huurmaat) levert toiletten en natuurlijk de boerderij van Den Hollander waar alles plaats vindt.

Inschrijving gesloten: ruim 200 deelnemers!!!
Sinds enige weken is de inschrijving VOL. Ruim 200 deelnemers zijn genoteerd en dus kan helaas niemand meer meedoen.
Toch is langs komen wel een idee, zeker om te kijken of de sloten dan volgend jaar goed zijn om aan te pakken. En de vele deelnemers kunnen zeker wel wat hulp, steun en aanmoedigingen gebruiken.

Informatie
Wilt u verdere informatie over deze poldercross of heeft u nog vragen? Kijk dan op de site van de stichting Spelenderwijs, bij poldercross. U kunt ook bellen met John Schrader, bestuurslid Spelenderwijs, tel.070-5176236.

Hopelijk tot ziens bij de poldercross op 5 juli!!!
Mis het spektakel niet en kom langs!!!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top