Skip to content

Werkbezoek College Wassenaar aan bouwlocatie Ter Weer

17 juni 201355 second read

Wassenaar – Op 11 juni bezocht het college van burgemeester en wethouders de bouwlocatie Ter Weer. Op deze locatie wordt het nieuwe Early Childhood Center voor de Amerikaanse school gebouwd samen met een nieuwe gymzaal en een multifunctioneel handbalveld voor handbalvereniging Olympia ’72.

Deze nieuwe school wordt het onderkomen voor kinderen in de leeftijdscategorie 3 tot 6 jaar. De boerderij zal naast de school functie ook een cultureel centrum, een cafetaria en een administratieve afdeling bevatten. De klaslokalen worden gevestigd in het nieuwe gedeelte. Naar verwachting kan de school in het aankomende nieuwe schoolseizoen (eind augustus) in gebruik worden genomen.

Het ontwerp
Het gebouw is zo ontworpen dat de aanwezigheid van de historische boerderij duidelijk in het zicht staat, met de klaslokalen gedeeltelijk ondergronds. Deze onderaardse lokalen openen naar groene hellingen waar buiten gespeeld kan worden. Veiligheidsvoorzieningen voor de speelplaats worden geïntegreerd in het landschap, hiermee wordt de noodzaak voor hoge hekken vermeden en het esthetische karakter van het centrum behouden. Daarnaast zijn in het gebouw allerlei duurzaamheidsmaatregelen genomen. Zo liggen op de gymzaal zonnecollectoren en wordt het gebouw klimatologisch beheerst via een warmte en koude installatie.

Tags

WassenaarWerkbezoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top