Skip to content

Stichting de Stijgbeugel bestaat 30 jaar

21 juni 20132 minute read

Wassenaar – Al 30 jaar verzorgt Stichting de Stijgbeugel paardrijlessen voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of andersoortige beperking. Plezier, ontspanning en zelfvertrouwen van de ruiters tijdens het paardrijden staat centraal. Uiteraard wordt rekening gehouden met hun individuele mogelijkheden.

De lessen van Stichting de Stijgbeugel vinden plaats bij de Wassenaarse Manege, met wie nauw wordt samengewerkt. De ruiters krijgen les in kleine groepen, die onder leiding staan van een ervaren instructeur. Daarnaast is er een enthousiaste groep vrijwilligers die de ruiters begeleiden.

Met twee van de ruiters is een kort interview gehouden over wat zij van het paardrijden vinden. Lotte en Lisa rijden zelfstandig paard met hier en daar wat hulp. Lotte zegt dat paardrijden hartstikke leuk is en dat ze galopperen het allerleukste vindt om te doen. Tijdens de les mogen de twee meiden af en toe een rondje galopperen. De andere ruiters kijken dan samen met de vrijwilligers toe. Maar volgens Lisa en Lotte doen ze nog veel meer tijdens de les. Zo sturen ze figuren, spelen tikkertje en doen kunstjes of trucjes op het paard. Beide vinden alle paarden lief op de manege, maar de allerliefste is toch wel Mike. Jammer genoeg kunnen ze niet tegelijk op Mike rijden. Gelukkig heeft Lotte ook een paard wat op de tweede plek komt: Mika.

Zoals uit het interview blijkt, is het paardrijden voor de ruiters een leuke manier van vrijetijdsbesteding. Daarnaast kan het ook een therapeutische waarde hebben. Veel van de ruiters hebben speciale materialen nodig om te kunnen paardrijden, zoals hulpmiddelen bij het op- en afstijgen of aangepaste zadels en teugels.

Om ook in de toekomst vast te kunnen houden aan de overtuiging dat het noodzakelijk is om de ruiters in kleine groepen les te geven en hen de zorg en materialen te bieden die zij nodig hebben, is Stichting de Stijgbeugel altijd op zoek naar sponsors en donateurs die willen ondersteunen.

Interesse in de lessen van Stichting de Stijgbeugel, wilt u vrijwilliger worden, of draagt u het werk van onze stichting een warm hart toe en wilt u sponsor worden of een donatie doen? Neemt u dan contact op via: destijgbeugel@hotmail.com of vul het contactformulier in op www.wassenaarsemanege.nl/stijgbeugel.php.

Stichting de Stijgbeugel is gevestigd op het terrein van Manege Santhorst / Wassenaarse Manege, Papeweg 43 in Wassenaar.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top