Ga naar hoofdinhoud

Wethouders ontvangen flessenpost van jongerenraden jeugdzorg

21 juni 201345 second read

Wassenaar – Op 18 juni jl. hebben jongeren van de jongerenraden uit de jeugdzorg (het JeugdWelzijnsBeraad) in het hele land bij gemeenten dezelfde boodschap afgeleverd via een ludieke flessenpost. Dit met het oog op de decentralisatie van de jeugdzorg per 1-1-2015.

In Voorschoten heeft wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen en in Wassenaar wethouder Fatma Koşer Kaya de flessenpost met de tips en zorgen van de jongeren in ontvangst genomen. De wethouders bedankten de jongeren hartelijk en gaven aan dat de ervaringen van jongeren en ouders bij de inrichting van het nieuwe stelsel worden meegenomen.

De jongerenraden
Gemeenten worden dan verantwoordelijk voor alle preventieve – en curatieve taken op het gebied van de jeugdzorg. In de jongerenraden denken de jongeren, die gebruik maken van de hulp bij een jeugdzorgaanbieder, als ervaringsdeskundigen mee over het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de jeugdzorg. Zij weten als geen ander hoe de hulp het beste kan worden georganiseerd.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top