Ga naar hoofdinhoud

Voltigewedstrijd 29 en 30 juni 2013

23 juni 20132 minute read

Wassenaar – Op 29 en 30 juni organiseert de Voltige Vereniging Wassenaarse Manege weer haar jaarlijkse voltigewedstrijd waaraan allerlei teams uit heel Nederland meedoen. De wedstrijd vindt plaats op de thuisbasis van de Wassenaarse Manege aan de Papeweg 43 tussen Wassenaar en Voorschoten. Als het weer het toelaat vindt deze wedstrijd in de buitenlucht plaats. Dit is uniek voor Nederland.

Voltige is een teamsport waarbij de voltigeurs oefeningen doen op een stappend of galopperend paard. Het paard loopt aan een lange lijn in een heel gelijkmatig tempo rondjes om de longeur. De voltigeurs lopen langs de lijn naar het paard toe en springen erop, waarna ze oefeningen op zijn rug doen. De oefeningen worden in harmonie met het paard uitgevoerd, zodat het paard niet in zijn bewegingen en ritme wordt gehinderd en ontspannen kan blijven lopen of galopperen. Sommige oefeningen leveren voor de gemiddelde mens op de grond al grote problemen op. Wat te denken van een spagaat of schouderstand op circa 1.70 hoogte op een wiebelende paardenrug?

Het is dit jaar de 15e keer dat de wedstrijd, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, wordt georganiseerd. Beide dagen wordt er begonnen met het basispaardrijden en de klasse E. Het basispaardrijden is bedoeld om jonge voltigeurs kennis te laten maken met de wedstrijden en is geen promotieklassen, maar dat maakt het niet minder spannend voor de voltigeurs. De voltigevereniging van de Wassenaarse Manege zal op deze wedstrijd starten met het basisteam op het fjordenpaard Joy, een E team op Job en het C team op Macho. Daarnaast starten er 2 solo’s op het paard Uciando. Verder zullen er een aantal teams en solo’s komen die ook starten op internationale wedstrijden. Kortom…. genoeg te zien.

Met deze wedstrijd wordt een bijdrage geleverd aan de fondswerving voor Wassenaar sport voor Tanzania.
Op zaterdag zijn de voltigeurs van 13.00uur tot 17.30uur actief bezig. Op zondag van 9.30uur tot 16.30u. Kom eens kijken op 29/30 juni as!!!!!

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top