Skip to content

VVD blij met bestemmingsplan Oostdorp-Hoge Klei

23 juni 201358 second read

Wassenaar – Op maandag 10 juni werd het bestemmingsplan Oostdorp-Hoge Klei door de gemeenteraad vastgesteld. De VVD is hier blij mee. Margaret de Vos van Steenwijk van de VVD fractie heeft evenals de meeste andere partijen aandacht gevraagd voor de problemen van verschillende ondernemers in het gebied aan de Hoge Klei en Verlengde Hoge Klei.

Er zijn nu goede oplossingen gekomen waardoor de ondernemers hun agrarische bedrijf, eventueel met ondersteuning door nevenactiviteiten, kunnen voortzetten.

De raad besloot het unieke kleinschalige agrarische karakter van de Hoge Klei te willen behouden voor de toekomst. Juist op deze plek wordt het zicht vanuit het karakteristieke Oostdorp, over de open groene of bloemrijke velden, naar de openheid achter de Kokshornlaan en op de daarachter gelegen duinen nu behouden door dit bestemmingsplan.

Ook is in het bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen om een agrarische bedrijfswoning om te zetten naar een “plattelandswoning”. Dit is een per 1 januari 2013 bij wet geïntroduceerde woonmogelijkheid. Een agrarische bedrijfswoning kan dan onder speciale voorwaarden bewoond worden door derden die geen agrarisch bedrijf uitoefenen.

De VVD is verheugd dat dit bestemmingsplan bijdraagt aan de bestaanszekerheid van ondernemingen in dit gebied en dat hiermee ook een mooi landschap behouden blijft.

Tags

Hoge KleiVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top