Skip to content

Beleef de rijke historie en natuur in het Achterbos WEGENS SUCCES HERHAALD

24 juni 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 6 juli van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Staatsbosbeheer een excursie in het Achterbos in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder. Een gids neemt u mee dit weelderige bos in en legt van alles uit over de natuur en de historie van het gebied.

Aan de achterzijde van het Achterbos is een prachtig uitzicht over de omringende polder. Tijdens de wandeling kijken we naar wat er groeit en wat we zoal tegen komen aan vogels en andere dieren. We verwachten in deze tijd van het seizoen veel bloeiende kruiden. Misschien vinden we sporen van de vos, ree of de havik. Of zien we de buizerd of de kiekendief over de weilanden zweven op zoek naar prooi. Ook kijken we naar sporen van de historie zoals die nu nog in het landschap te zien zijn.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 15 deelnemers mee. Trek stevige waterdichte schoenen aan en goede bedekkende kleding. Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat:
Datum: Zaterdag 6 Juli, tijd: 10.00 tot 12.00
Startpunt: ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad (fietspad) in Leidschendam (bereikbaar via
Tuinenlaan in Leidschendam, en dan het tunneltje onder het spoor door wandelen).
Voorbereiding: waterdicht schoeisel, bedekkende kleding (i.v.m. muggen) en evt. verrekijker.
Kosten: volwassenen 5 euro, kinderen 2,50
Aanmelden: via www.ivn.nl/leiden er kunnen maximaal 15 deelnemers mee.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top