Skip to content

Inschrijving voor “De 15 van Wassenaar” van start

24 juni 20132 minute read

Wassenaar – Vandaag is de website van De 15 van Wassenaar officieel de lucht in gegaan. Hiermee is ook de inschrijving van start gegaan voor deze editie zijn slechts een beperkt aantal startnummers beschikbaar. En er geldt wie het eerst haalt, eerst maalt. Na inschrijving krijg je enkele dagen later een bevestiging per email met verdere informatie.

Het Parcours
Vanaf de startboog loop je het parkeerterrein van de Schulpwei op. Via de Zonneveldweg loop je door het “Rooie dorp” naar de Luifelbaan. Door “Jeruzalem” loop je naar de Lange Kerkdam, vandaar door de Prins van Wiedlaan met een lusje naar het Raadhuis “De Paauw”. Hier start de landgoederenroute die via Backerhagen (5km) en Rust & Vreugd doorloopt tot de Stoeplaan. Je loopt via de RK de Goede Herder en LTC “Oud Wassenaar” (halfway!) naar Auberge de Kieviet en loopt de 100 jaar oude villawijk in. Vervolgens steek je over en loop je over de Konijnenlaan (10km) richting Schouwweg en de Doormanlaan. Ten slotte loop je via het zwembad door het oude dorpscentrum naar de Berkheistraat waarna je via het “Rooie Dorp” weer naar De Kieviten loopt. 15000 meter gelopen!

De afterparty
Als je 15 kilometer gelopen hebt, heb je een feestje verdient! En natuurlijk willen vrijwilligers, vrienden en familie deze prestatie met jou meevieren. Want of je nu een fanatieke hardloper bent die voor een nieuw persoonlijk record getraind heeft, of je bent een rustige loper die hard getraind heeft om überhaupt 15 kilometer uit te lopen; een prestatie is het!

Daarom organiseert De 15 van Wassenaar een spetterende afterparty in het clubhuis van De Kieviten. Dance Classics, Nederpop, Apres-ski, Motown! Lekker de voetjes van de vloer om verzuring van de bovenbenen te voorkomen.

De meeste lopers komen tussen 4 en 5 uur aan. Om kwart over vijf begint de prijsuitreiking. Dat wordt geen kneuterig ereschavot met schamele applausjes. Geloof ons: het dak gaat eraf. Er zijn diverse stands met lekker eten, zodat je de verbrande calorieën kan aanvullen. Dit eten is overigens niet bij het inschrijfgeld inbegrepen. Informatie over reserveren volgt binnenkort.

Ondertussen draait de disco lekker door. Hoofd DJ is the one and only Ernst van Woudenberg, een topper die de 15 zelf meeloopt en al meer dan 25 jaar op de mooiste Kievitenfeesten de boel in beweging krijgt. Om 20.00 houdt het op. Bedankt, tot ziens tot volgend jaar.

Meer informatie
www.de15vanwassenaar.nl
https://twitter.com/15vanWassenaar
https://www.facebook.com/De15VanWassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top