Skip to content

St. Jozefschool 45 jaar

24 juni 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen woensdag werd het 45 jarig jubileum van de St. Jozefschool gevierd. De leerlingen hadden in de week ervoor gewerkt aan het project “de oude school”. Enkele opa’s en oma’s hadden in de groepen verteld over hun tijd op de lagere school. De leerlingen vonden het leuk en interessant om te horen hoe het schoolleven vroeger was. Er werden liedjes gezongen van vroeger en er werd geschreven met kroontjespennen. Dat viel niet mee!

Alle gemaakte werkstukken konden op woensdagmiddag tijdens het Open Huis bewonderd worden. De lokalen waren ingericht in de sfeer van vroeger. Er was zelfs een museum met oude spullen zoals griffels, leien, oude schoolplaten, een oud schoolbankje, sponsendozen enz. De kinderen konden in ieder lokaal Oudhollandse spelletjes doen.

De leerkrachten en leden van de ouderraad waren verkleed en zagen eruit als de leerkrachten en ouders van 1968.
Om 18.00 werd het startsein gegeven om het feest buiten voort te zetten. Daar stonden allerlei kraampjes, waar bijvoorbeeld poffertjes, suikerspinnen, broodjes haring, wafels en andere lekkernij te koop was.

De kinderen konden zich vermaken op een gigantisch springkussen. Om het geheel muzikaal op te vrolijken waren er verschillende optredens van de kinderen onder leiding van juf Martine, de muziekleerkracht. Met een knallende afsluitende dans op de muziek van “Born to be wild” kwam een einde aan een prachtig feest. Alle vrijwilligers, hartelijk bedankt!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top