Skip to content

Start MyBeach en Noordzeehuis

26 juni 20132 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 28 juni geeft strandwethouder Leendert de Lange de aftrap voor MyBeach, actie schone stranden aan de Wassenaarse slag. Samen met de leerlingen uit groep 5 van de school voor christelijk basisonderwijs ‘De Herenweg’, neemt de wethouder een app voor de smartphone ‘strandscanner’ in gebruik om achtergelaten afval in het zand te registreren op soort en vindplaats en vervolgens weg te gooien.

MyBeach
MyBeach is een initiatief van de Stichting De Noordzee, dat op 28 juni gelijktijdig op 24 lokaties aan de Noordzeekust van start gaat. Een ‘MyBeach’ strand is herkenbaar aan de vlag en afvalbakken met het MyBeach logo. Bezoekers kunnen hun lege blikjes, verpakkingen en dergelijke kwijt in papieren afval zakjes, die gratis beschikbaar zijn. In Wassenaar sluit Paviljoen De Zeester zich aan bij dit duurzame/milieu-initiatief voor schone stranden aan de Noordzeekust.

Het Noordzeehuis 
‘Het Noordzeehuis’ is een ruimte in paviljoen De Zeester waar jong en oud de Noordzee kunnen leren kennen en beleven als bron van voedsel, werk, recreatie en veiligheid. Volgens initiatiefnemers Theo en Sander Bergonje op een manier die verrassend, leerzaam en leuk is. Het tweetal werkt er hard aan om dit initiatief, dat in deze opzet nieuw is in Nederland, uit te bouwen tot een totaalprogramma om de Noordzee te beleven: aan de vloedlijn, op het strand en in de duinen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top