Skip to content

Een GROEN SCHOOLPLEIN en een GOED ONDERHOUDEN EN GROENE BUURT!

28 juni 201359 second read

Wassenaar – Op uitnodiging van buurtcomité Duivenvoorde hebben college-, raadsleden en buurtbewoners een wijkwandeling gemaakt in de buurt nabij de Jozefschool. Gestart in de Jozefschool, waar Jos Dohle (locatie-directeur) de aanwezigen vertelde over de metamorfose die het schoolplein gaat onder gaan. Het wordt een “groen schoolplein” met mogelijkheden voor de kinderen om in het groen te spelen en zij gaan ook het onderhoud van het groen verzorgen.

Daarna werden allen rondgeleid door de comitéleden. Aandachtspunten zijn o.a. de fietsers en brommers die op de voetpaden rijden, hangjeugd bij de school (handel in soft- en harddrugs), speelmeubilair speeltuintjes is vies en kapot, stoepjes te smal en in slechte staat (denk aan kinderwagens, rollatoren en scootmobielen), pleintjes slecht onderhouden, zwerfvuil). Handhaving en toezicht m.b.t. de parkeersituatie rondom de Jozefschool.

Maar er waren ook heel mooi onderhouden tuinen en muren met mooie hangplanten en een plein met parkeerplaatsen in het groen te bewonderen, zoals op de foto te zien is. De comitéleden vertelden dat er bewoners zijn die best mee willen helpen met het onderhouden van de pleintjes na herinrichting.

Een goed initiatief van het wijkcomité, dat door de aanwezigen zeer is gewaardeerd.

Dineke den Hartog. CDA-raadslid.

Tags

CDAGroen
Gerelateerde artikelen
Back To Top