Ga naar hoofdinhoud

Startsein voor MyBeach: Actie voor schoon strand en Noordzee

28 juni 20132 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 28 juni gaf strandwethouder Leendert de Lange de aftrap voor MyBeach, actie schone stranden aan de Wassenaarse slag. Samen met de leerlingen uit groep 5 van basisschool De Herenweg, werd vuil uit het zand opgeraapt en vervolgens gedeponeerd in de afvalbak met het MyBeachlogo.

Een MyBeach is een speciale zone op het strand gelegen bij een strandpaviljoen, waar de bezoekers zelf het strand schoonhouden. Het strand is te herkennen aan informatieborden, speciale houten prullenbakken en strandvlaggen. Wethouder De Lange prees de inzet van de kinderen voor een schoon strand en een schone zee: “Met MyBeach kun je zelf een bijdrage leveren door je rommel op te ruimen, en dat doen jullie!”

Het Noordzeehuis
Verrvolgens opende de wethouder, in het bijzijn van de strandpaviljoeneigenaren Ed en Daniëlle de Boer en enkele raadsleden, het Noordzeehuis. Het Noordzeehuis is een ruimte in paviljoen De Zeester waar jong en oud de Noordzee kunnen leren kennen en beleven als bron van voedsel, werk, recreatie en veiligheid. Volgens initiatiefnemers Theo en Sander Bergonje op een manier die verrassend, leerzaam, leuk en vraaggericht is. Het tweetal werkt er hard aan om dit initiatief uit te bouwen tot een totaalprogramma om de Noordzee te beleven: aan de vloedlijn, op het strand en in de duinen.

Unieke opzet
Na de opening nam de wethouder de gelegenheid om zich samen met enkele leerlingen te verdiepen in de expositie. Bij de maquette van de Noordzee luisterden zij aandachtig naar de uitleg door Theo Bergonje. Wethouder De Lange was enthousiast: “Dit is een voor Nederland uniek concept. Het allereerste Noordzeehuis staat mooi hier in Wassenaar maar dit initiatief verdient het om op meerdere plaatsen langs de kust te worden uitgevoerd.”

Kijk voor meer informatie op http://www.noordzee.nl en http://www.mybeach.info.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top