Ga naar hoofdinhoud

Voltigewedstrijd voltigevereniging Wassenaarse Manege geslaagd

1 juli 20132 minute read

Wassenaar – Door het wisselvallige weer werd de geplande buiten voltigewedstrijd, georganiseerd door de voltigevereniging Wassenaarse Manege, op het terrein van Manege Santhorst toch binnen gehouden. Voor de sfeer maakte het niet uit. Ontspannen werd het volle tweedaagse programma afgewerkt.

Maar liefst 26 voltige teams, 28 solovoltigeurs en 1 duo uit heel Nederland reisden af naar de manege aan de Papeweg tussen Wassenaar en Voorschoten. Zonder ongelukken werden de meest verbazingwekkende oefeningen uitgevoerd op een wiebelende paardenrug. De beginnende voltigeurs lieten oefeningen zien als zitten en knielen. De gevorderden gingen bijvoorbeeld achterstevoren staan of ze deden een handstand of koprol op het galopperende paard. Op zaterdag veroverde team 1 van de Wassenaarse Manege een verdiende 2e plaats. Team 3 deed op zondag voor het eerst aan een voltigewedstrijd mee. De voltigeurs in de leeftijd van 7 tot 10 jaar zijn pas enige maanden geleden met voltige begonnen. Ze veroverden een 7de plaats. Team 3 startte voor de tweede keer op hun nieuwe paard Job in de E-klasse. Ze laten hun verplichte oefeningen op het galopperend paard zien en mogen de vrije oefeningen van de kür in stap laten zien. Dat ging heel netjes en beheerst. Ze behaalden een derde plaats. Heleen Brans en Bianca Groenewegen lieten keurige solo-oefeningen zien op hun nieuwe paard Uciando en werden respectievelijk 2e en 3e in de klasse C.

Het is gebruikelijk om de voltigeurs een kleine attentie mee te geven na de wedstrijd. Daar is dit jaar van afgezien. Het geld wat hiervoor besteed zou zijn is nu als gift gedoneerd aan het goede doel “Wassenaar sport voor Tanzania”. In de middagzon zijn ook nog diverse loten verkocht voor hetzelfde goede doel. Wilt u ook eens komen kijken? Dan kan. Tijdens het grote sportevenement op zaterdag 31 augustus op het terrein van Blauw-Zwart verzorgd de voltigevereniging om 7 uur ’s ochtends een zaaltraining. En in de middag zijn er diverse demonstraties en clinics met de voltigepaarden op het kermisterrein aan de dr. Mansveldtkade.

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top