Skip to content

Wethouder Koşer Kaya wil gesprek met scholen naar aanleiding van pesten Anass

2 juli 201352 second read

Wassenaar – Wethouder Fatma Koşer Kaya van onderwijs wil nog voor de zomervakantie met alle (basis)scholen om tafel zitten, om te praten over pesten. Ook gaat ze om tafel met Jeugdzorg om te praten over dit onderwerp zo schrijft het Leidsch Dagblad.

Aanleiding voor deze gespreken is het rapport dat afgelopen 27 juni door het OM naar buiten is gebracht rond de zelfdoding van Anass Aouragh. In dit rapport kwam naar boven dat pesten een belangrijke rol heeft gespeeld bij de zelfdoding van Anass. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college van B&W geschokt te zijn door de conclusie van het OM. ‘Het college is van mening dat er in Wassenaar geen plaats is voor pestgedrag’, aldus het Leidsch Dagblad.

Ook het Adelbert College reageerde geschokt op de bevindingen van het OM: ‘We zijn zeer geraakt door de conclusies van het Openbaar Ministerie en we willen graag samen met de Onderwijsinspectie grondig terugkijken op de gehele periode, het bestaande beleid inzake pesten en de uitvoering daarvan.’ aldus rector Ben Dijkmans.

Tags

AnassWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top