Skip to content

Kennismaking met erfgoed

4 juli 201349 second read

Wassenaar – Leden van de Klankbordgroep Monumenten van de gemeente Wassenaar fietsten met wethouder Leendert de Lange en een aantal raadsleden langs het lokale erfgoed. Tijdens de regenachtige fietstocht maakte de wethouder kennis met een aantal mooie en waardevolle plekjes, die uniek zijn voor Wassenaar. Het erfgoed kenmerkt zich door een grote variatie, zoals het Burchtplein met het park, de muziektent en de bank.

De klankbordgroep bestaat uit vrijwilligers uit de Wassenaarse erfgoedorganisaties en wijk- en buurtverenigingen. De klankbordgroep is in 2008 ingesteld om het college van b en w advies te geven bij de inventarisatie en selectie van het Wassenaars cultuurhistorisch erfgoed. De wethouder was onder de indruk van de kennis en hun verhalen, maar ook van hun betrokkenheid die ze hebben bij het dorp. “Ik wil de Klankbordgroep graag betrekken bij de uitdragen van het erfgoedbeleid en samen met hen het verhaal en de waarde van het mooie Wassenaar uitdragen en verder bekendheid geven. Deze fietstocht krijgt zeker een vervolg, hopelijk met mooier weer.”

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top