Skip to content

Afvalrace voor de voedselbank

5 juli 20132 minute read

Wassenaar – In juni 2013 is Weight Watchers gestart met het programma ‘Lose for Good’; afvallen voor het goede doel. Iedereen die het Weight Watchers programma volgt – online of in een groep – kan hieraan meedoen. Het doel is om het gewicht dat je gedurende de actieperiode verliest in kilo’s voedsel te doneren aan de plaatselijke voedselbank.

7 september is ‘Donation Day’, dan kunnen deelnemers hun voedsel zelf inleveren bij de verschillende voedselbanken in het land. Weight Watchers doneert daar bovenop 10.000 kilo (lang houdbare) voeding. Angela Groothuizen, ambassadeur van Weight Watchers zal dit op 7 september overhandigen aan een ambassadeur van de Voedselbank.

Duizenden kilo’s
“We verwachten en hopen dat we op 7 september minimaal 25.000 kilo pasta, koffie, en andere producten kunnen doneren” aldus Maaike Linssen, Marketing Manager van Weight Watchers.
De actie Lose For Good loopt tien weken, afvallers kunnen gedurende die weken op elk gewenst moment instappen. Op de website www.loseforgood.nl kunnen deelnemers zich aanmelden en is te zien wat de tussenstand is van verloren kilo’s.

Vraag wordt groter, aanbod kleiner
Salomon Querido, Nationaal Coördinator Voedselleveranties van de Nederlandse Voedselbanken, laat weten erg blij te zijn met het initiatief. “In de huidige tijd neemt de vraag naar pakketten bij de voedselbank toe, tegelijkertijd wordt het aanbod minder. Er ontstaan daardoor wachtlijsten bij voedselbanken of de pakketten worden noodgedwongen kleiner. De actie van Weight Watchers levert hopelijk veel voedsel op, maar zet daarbij onze organisatie en de noodzaak ervan ook weer eens in de schijnwerpers”.

Wassenaarse deelname
Ook leden van de Weight Watchers groep in Wassenaar doen mee met dit initiatief. Het voedsel dat zij op die manier inzamelen komt ten goede van de voedselbank in Wassenaar. Deze lokale voedselbank, die onderdeel is van stichting Voedselbank Haaglanden ondersteunt wekelijks tientallen Wassenaarders met een voedselpakket.

De afvallers van Weight Watchers Wassenaar brengen het gewicht dat ze in de week ervoor zijn afgevallen in voedsel mee naar de wekelijkse bijeenkomsten. (iedere dinsdagavond vanaf 19.00 uur in Cultureel Centrum de Warenar) “Het is mooi om de stapel voedsel voor de voedselbank te zien groeien, en tegelijkertijd te beseffen wat je zelf niet meer hoeft mee te dragen”, aldus een deelneemster.

Plaatselijke voedselbank
Wilt u zelf iets extra’s doen voor de voedselbank: mevrouw Gre Brouwer is de contactpersoon voor onze lokale voedselbank, u kunt met haar contact opnemen als u een donatie wilt doen in geld of natura (070- 5110149)

Tags

VoedselbankWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top