Skip to content

Winnubst Meesterschilders hofleverancier

5 juli 20132 minute read

Wassenaar – Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan (sinds 1912) reikte de Commissaris van de Koning de heer J. Franssen op donderdag 4 juli om 14.00 uur de oorkonde behorende bij het predikaat “Hofleverancier” uit aan Winnubst Meesterschilders in Wassenaar. Aansluitend werd het wapenschild onthuld door de heer Franssen en burgemeester Hoekema.

Op 22 april 2013 heeft Hare Majesteit de Koningin het Schildersbedrijf Winnubst B.V. te Wassenaar het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ verleend. ‘De gemeente Wassenaar is zeer verheugd met deze erkenning. Het is het 1e in Wassenaar gevestigde bedrijf dat deze toekenning mag ontvangen’, aldus burgemeester Hoekema.

Toekenning van het predikaat Hofleverancier
Het schildersbedrijf heeft deze toekenning gekregen omdat het 100 jaar bestaat. Het bedrijf is een bekende onderneming in Wassenaar en in deze regio, die kan worden gerekend tot het midden- en kleinbedrijf.
Het bedrijf is vanaf 1912 van vader op zoon overgegaan. In 1912 vestigde de heer Klaas Winnubst zijn bedrijf in Wassenaar aan de Achterweg. Begin jaren 40 is het bedrijf overgenomen door zijn zoon Ricus Winnubst. In 1977 is het bedrijf overgegaan naar Simon Winnubst. In 2003 is het bedrijf overgenomen door de 4e generatie, zijn zoon Edgar Winnubst. Het bedrijf heeft enthousiaste schilders met ieder een of meer specialisme op het gebied van schilderen, behangen, spuiten, sierlijsten, ornamenten plaatsen en overige onderhoudswerkzaamheden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top