Skip to content

Diplomazwemmen bij de Wassenaarse Reddingsbrigade

7 juli 201354 second read

Wassenaar – Voor de 2e maal werd er afgezwommen voor het diploma Jonge Redder in de categorie brons, zilver of goud.
In totaal hebben 48 kinderen hun diploma behaald.

Jonge redder is een diplomalijn geschreven door eigen leden van de Wassenaarse Reddingsbrigade i.s.m. de Koninlijke Nederlandse Redding Maatschappij. De kinderen leren op een eigentijdse wijze hoe om te gaan met drenkelingen en op welke manieren zij een drenkeling kunnen redden, waarbij de eigen veiligheid altijd in beeld blijft.

Daarnaast wordt geleerd dat je met allerlei zaken iemand of jezelf kunt redden, denk daarbij aan het gebruik van regenkleding, laarzen of touw. Op de foto ziet u een Jonge Redder op een rescueboard één van de nieuwe reddingsmiddelen waar de Wassenaarse Reddingsbrigade mee werkt. Deze kleine uitvoering (officieel nipper genoemd) is uitstekend te gebruiken in het zwembad, door het formaat kunnen kinderen hier erg goed mee trainen zodat later, als lifeguard op het strand, de grotere exemplaren voor in zee geen obstakel meer zijn.

Meer informatie over de Wassenaarse Reddingsbrigade; www.wrb.biz of facebook; www.facebook.com/reddingsbrigade.wassenaar

Tags

ReddingsbrigadeWassenaarZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top