Skip to content

Anouk van Eekelen lijsttrekker VVD Wassenaar

8 juli 20133 minute read

Wassenaar – Als eerste van alle partijen in Wassenaar heeft de VVD Anouk van Eekelen benoemd tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Van Eekelen is fractievoorzitter voor de VVD in de gemeenteraad en heeft een eigen bedrijf op het gebied van zakelijke etiquette. “Het is fantastisch dat ik in het mooiste dorp van Nederland de liberale lijst mag trekken. Ik heb veel zin in de komende periode en ga hard aan de slag zodat de VVD de grootste partij blijft.”

De kersverse 36-jarige lijsttrekker pleit voor een kleine en slagvaardige overheid. “De gemeente moet dat wat ze doet goed doen, maar moet niet alles willen doen. De terugtrekkende overheid is een goede ontwikkeling, maar dit vraagt wel dat de gemeente inwoners de ruimte durft te geven om hun verantwoordelijkheid te nemen. Als iemand het openbare groen voor zijn deur zelf onderhoudt, moet de gemeente niet alle pas geplante bloemetjes wegmaaien omdat dit niet past binnen de kaders van het groenbeleid.”

Een groen dorp
Ook de komende raadsperiode zal Van Eekelen zich hard maken voor een groen, veilig en betaalbaar dorp. “Met elkaar vinden we onze groene en schone leefomgeving heel belangrijk. Het onderhoud in ons dorp is kostbaar. In deze economische moeilijke tijd moeten we hier oplossingen voor zoeken. Tegelijkertijd wordt er een groter beroep gedaan op het sociaal vangnet. De VVD stelt; maak werk van je uitkering. Ik pleit er voor dat we mensen met een uitkering gaan inzetten voor groenbeheer. Geld voor groen!”

Een veilig dorp
Van Eekelen: “Gelukkig is Wassenaar een veilig dorp. In een veilige leefomgeving moet je erop kunnen rekenen dat de regels die we met elkaar afspreken nageleefd worden. Daarom moeten we handhaven, dat draagt bij aan het gevoel van veiligheid. Gemeentelijke handhavers zijn hierbij zeer belangrijk. Ik ben blij dat mijn partijgenoot minister Ivo Opstelten van Veiligheid er voor gaat zorgen dat alle gemeentelijke handhavers dezelfde uniformen krijgen, beter opgeleid worden en intensiever kunnen samenwerken met de politie.” Tijdens de komende en laatste Kadernota van deze collegeperiode pleit de VVD dan ook voor het behoud van de extra gemeentelijke handhaver. Deze werd door de inzet van de liberalen bij de vorige begroting aangenomen.

Op naar de verkiezingen
Op 19 maart 2014 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. Van Eekelen: “Ik ben zeer gemotiveerd om te zorgen dat de VVD de grootste partij van Wassenaar blijft. Ik kijk er naar uit om samen met een sterk team van mede-kandidaten onze dorpsgenoten te overtuigen dat een liberaal Wassenaar garant staat voor een zelfstandige, betaalbare en veilige gemeente.”

In het najaar stelt de VVD tijdens ledenvergaderingen haar verkiezingsprogramma en de rest van de kandidatenlijst vast.

Tags

Anouk van EekelenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top