Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse Salon 5, expositie in de Paauw en in de Molen

8 juli 20133 minute read

Wassenaar – Deze happening wordt gehouden van zondag 14 juli t/m zondag 18 augustus. Op zondag 14 juli vindt om 15.00 uur in Raadhuis de Paauw de opening plaats van de Wassenaarse Salon 5, de Ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar. Paul van Schaik, kunstminnend bestuurslid van de Kunstgroep Wassenaar, zal deze tentoonstelling met werk van 37 kunstenaars, die op twee prachtige locaties, de één in een voormalig paleisje, de ander in een historische korenmolen, gehouden worden officieel openen. Aansluitend zal Alida de Beurs onder gitaarbegeleiding van haar zoon Derek enkele jazzy liederen ten gehore brengen.

Het is inmiddels al weer voor de vijfde keer dat het College van Burgemeester en Wethouders samen met de Kunstgroep Wassenaar in de zomer een platform bieden, waarbij de professionele kunstenaars de gelegenheid worden geboden om hun ( recente) werk te exposeren. Laat u op deze tentoonstellingen verleiden om te ervaren hoe veelzijdig de “Wassenaarse School” is en daarnaast ook hoe creatief soms het samenspel tussen de kunstenaars onderling kan zijn. Wat kunt u verwachten? Te zien zullen er zijn: schilderijen,grafiek, tekeningen prints en collages, keramiek, kunstfoto’s, beelden van brons en bijzondere steensoorten naast fragiele papiersculpturen, reliëfs, textiel en objecten in glas en andere materialen. Kom dus deze zomer naar de Paauw en de Molen en laat u verrassen door de authenticiteit en zeggingskracht van deze kustwerken . Verbaas u over de zeer grote diversiteit in stijlen en mogelijk ook overeenkomsten, daar zij allen als kunstenaar hedendaagse tendensen weergeven en met hun eigen visie op de wereld de toeschouwers weten te verrassen.

Welke kunstenaars doen er allemaal mee? De volgende leden van de Kunstgroep Wassenaar zijn vertegenwoordigd met een aantal kunstwerken: Achille, Amoretta, Cora Beijersbergen van Henegouwen, Ingrid Dingjan, Carolina Frankenmolen, Dons van der Gronden-Deppe, Hans Gussekloo, Marianne Hartemink, Erik van ’t Hoff, Arnold Hoogendorp, Charles Hubert, Marja Jansen, Sytske de Jong, Cornelie Jochems, Fifi van Leent, Koos Leeuwenburgh, Goke Leverland, Letty Muntjewerf, Fathel Neema, Truus Oele-Apon, Ina Orbaan, Jan Pasteur, Elke Pichler, Jaco Putker, Annemieke van Rosmalen, Fred van de Siepkamp, Ada Sier van Essen, Marianne Sluis, Jan Stegeman, Fransje Tacx, Mariska Toetenel, Ellen van Toor, Jolanda Verdegaal, Joost Verhagen, Wierd Wagenmakers en Brigitte Wawoe.

De expositie is in Raadhuis de Paauw te bezoeken van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De Galerie in de Molen is geopend van donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens het weekeinde van de opening wordt er een eenmalige korting van 10% gegeven bij verkoop. Voor meer info zie ook www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

PaauwWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top