Skip to content

Allemaal burgers

11 juli 201344 second read

Wassenaar – Op 8 juli 2013 bood Antoon Claassen, voorzitter raadsbrede Werkgroep Betrokken Burger, het rapport Allemaal burgers aan de burgemeester aan. Het rapport bevat het advies van de werkgroep aan de gemeenteraad over het betrekken van de burgers bij de lokale politiek.

De werkgroep is ingesteld naar aanleiding van het Burgerinitiatief van de heer P.Y. ten Arve, waarin hij voorstelt om in Wassenaar het referendum mogelijk te maken. De werkgroep doet geen uitspraak over het referendum – zij geeft wel adviezen die de burgers meer ruimte biedt om het gemeentelijk beleid en de uitvoering ervan te beïnvloeden. De werkgroep onderstreept in het bijzonder het belang van de wijkwandelingen in de buurten en van de functie van wijkmanager. Zij beveelt de gemeenteraad aan om de wijkmanager opnieuw een eigen budget te geven om kleine verbeteringen in de buurten en wijken snel te kunnen realiseren.

U kunt het rapport hier downloaden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top