Skip to content

Koninklijke Onderscheiding tijdens Kringkampioenschappen

11 juli 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 6 juli 2013 vonden wederom de jaarlijkse kringkampioenschappen dressuur voor paarden en pony’s plaats. Behalve vele kringkampioenen leverde deze dag ook een nieuw lid in de orde van Oranje-Nassau op.

Op het terrein van de IJsclub Voorschoten aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade heeft ook dit jaar weer de PV Koningin Emma de jaarlijkse kringkampioenschappen dressuur georganiseerd. Tijdens deze kringkampioenschappen hebben vele paard- en ponycombinaties gestreden in diverse klasses -van B tot en met ZZ-licht-om de titel ‘kringkampioen 2013’ en een startbewijs voor de regiokampioenschappen. Gelukkig werkte het weer volledig mee en konden zowel deelnemers als publiek genieten van prachtig gereden dressuurproeven op een zonovergoten dag. De nieuwe kringkampioenen gingen naar huis met kampioenslinten, -bekers, -dekens en overige gesponsorde prijzen.

Deze dag had echter nog een extra speciaal tintje, want niet alleen de zon en de winnaars straalden deze dag. Ook voor erevoorzitter Peter Baauw was deze dag zeer bijzonder. Geheel zonder het te weten had hij de eer om uit handen van de Voorschotense locoburgemeester mevrouw Adema-Nieuwenhuizen koninklijk onderscheiden te worden tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Met een mooie mengeling van humor en plechtigheid wist mevrouw Adema aan alle aanwezigen toe te lichten waaraan de heer Baauw deze geweldige eer te danken heeft: onder andere zijn jarenlange trouwe inzet met humor en charme bij de Wassenaarse Oranjevereniging, het rondbrengen van maaltijden voor ‘tafeltje dekje’ , zijn bestuurslidmaatschap bij de kunstcollectie van Gispen en zijn jarenlange voorzitterschap van PV Koningin Emma waarbij hij de drijvende kracht was achter vele activiteiten. Onder andere de jaarlijkse samengestelde wedstrijden en kringkampioenschappen, maar ook de viering van het 75-jarig jubileum van PV Koningin Emma in 2009 kregen vorm onder de hand van Peter. Na alle lovende woorden spelde locoburgemeester Adema de nog door koningin Beatrix verleende Koninklijke onderscheiding op bij de ietwat beduusde Peter Baauw, waarna de vele felicitaties, waaronder die van de Wassenaarse wethouder Beimers, volgden.

Tags

LintjeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top