Skip to content

Spetterende benefietvoorstelling Alfred Jodocus Kwak

11 juli 20132 minute read

Wassenaar – De wereldberoemde eend van Nederlandse bodem werd afgelopen zaterdag hartelijk ontvangen in het vernieuwde zomertheater van Duinrell door een zaal meezingende kinderen, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vaders en moeders.

Aanwezigen werden getrakteerd op een onaangekondigd optreden van Herman van Veen, die na tijdelijk uitvallen van één van de hoofdrolspelers van de voorstelling ‘Vader’, in een week tijd een nieuw stuk schreef en regisseerde. Struikelend over zijn woorden van enthousiasme, zong en vertelde hij het verhaal van eend Alfred die zijn mede-dieren wil redden door een kanaal te graven van Grootwaterland naar Zonderwaterland, waar kinderen sterven van de dorst. Als klap op de vuurpijl worden hij en Winnie Wana de gelukkige ouders van maar liefst zeven eieren!

Herman van Veen begeleidde een zeer getalenteerde groep kleinkunstenaars en musici. Onvoorstelbaar dat dit een primeur was!

De benefietvoorstelling was een initiatief van de gemeente Wassenaar en Ladies in Art. Zij vonden aansluiting bij de ABN AMRO, ING, NIBC, en Rabobank, die allen bereid waren een bijdrage te leveren. Ook dankzij Duinrell kan de opbrengst van het spektakel worden geschonken aan Stichting de Sportbank. Zij zal in samenwerking met Mara Projecten een talentanalyse opzetten om zwerfjongeren in de regio Haaglanden te helpen een passende baan of opleiding te vinden. Hard nodig, zo beaamt ook Herman van Veen, zelf voorvechter van de rechten van het kind, want er zijn nog bijna 500 jongeren in onze regio zonder thuis. Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk dan op www.desportbank.nl.

Tags

DuinrellWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top