Ga naar hoofdinhoud

Shell doet proefboringen naar olie in Wassenaar?

18 juli 20132 minute read

Wassenaar – De oudere Wassenaarders kunnen het zich nog wel herinneren: de ja-knikkers in Wassenaar, ter hoogte van Hotel De Bijhorst. Inmiddels is dit verleden tijd. Of toch niet?

Wie van Leiden naar Den Haag rijdt, zal verbaasd staan te kijken. In het veld voor De Paauw staat een ja-knikker, van de Shell. Mannen met oranje hesjes lopen bedrijvig heen en weer, anderen kijken uiterst serieus op hun laptop. Op een bordje staat te lezen “proefboringen, geen gevaar.”

Greenpeace
Nader onderzoek (een gesprekje op locatie) leert algauw dat Wassenaar geen gevaar loopt. Op 1400 meter diepte zit inderdaad teerzandolie, maar vooralsnog – zover bekend – heeft Shell geen plannen om in Wassenaar weer naar olie te gaan boren. De proefboring is een nepboring; een actie van Greenpeace.

Proefboringen op de Noordpool
Het lijkt ver van ons bed, zeker met deze zomerse temperaturen, maar naar olie boren in de Paauw is net zo onwenselijk als boren naar olie op de Noordpool, waar Shell serieuze (en vergevorderde) plannen voor heeft. Greenpeace hoopt met deze actie in de Paauw aandacht te krijgen voor de gevolgen van olieboringen in (bijzondere) natuurgebieden en hoopt hierdoor ook consumenten meer bewust na te laten denken over de zin of onzin van boringen op de Noordpool.

Greenpeace is van plan om in ieder geval vandaag in Wassenaar te blijven…

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top