Ga naar hoofdinhoud

Ware babyboom in konijnenopvang: lokale ondernemers bieden steun

22 juli 201354 second read

Wassenaar – Veel konijnen worden in deze vakantieperiode op straat gedumpt en aan hun lot overgelaten. De dierenambulance brengt ze vaak naar de knaagdierenopvang ‘Het Knaaghof’ van Dierenbescherming Haaglanden, waar ze naast de nodige medische zorg veel aandacht en liefde krijgen. Veel vrouwtjes zijn echter al drachtig wanneer ze in de opvang terechtkomen en vorige week is er in het Knaaghof weer een nestje geboren.

Babykonijntjes zijn leuk maar het is ook erg sneu want er wachten al zoveel dieren op een nieuw huis. En de verzorging kost geld. De Dierenbescherming slaagt er met moeite in om met steun van leden, donateurs en vrijwilligers zorg te geven aan de dieren die dit het hardst nodig hebben.

Gelukkig komt er steun van betrokken ondernemingen zoals byzoef bags. Voor slechts € 9,95 heb je een echte byzoef tas en steun je de Dierenbescherming. Van iedere verkochte tas gaat een deel van de opbrengst direct naar de knaagdierenopvang, die mede daarmee de kosten voor de vele babykonijntjes hopen te kunnen betalen.

Voor meer informatie over het Knaaghof en byzoef zie: www.hetknaaghof.nl en www.byzoef.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top