Ga naar hoofdinhoud

AH Wassenaar volgend jaar op zondag open

23 juli 201356 second read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar is enige tijd bezig geweest om een eerlijke verdeling tussen de supermarkten voor de zondagopenstelling in Wassenaar mogelijk te maken. Sinds enkele jaren heeft de Digros een ontheffing om op zondagmiddag (vanaf 16.00 uur) open te mogen zijn. Deze ontheffing is voor onbepaalde tijd afgegeven. Een andere supermarkt heeft verzocht om een ontheffing te krijgen. Op grond van de Winkeltijdenverordening is slechts één ontheffing voor onze gemeente mogelijk.

Roulatie voor ontheffingen zondagopenstelling
Het college heeft besloten de ontheffing voor zondagopenstelling te verlenen op basis van roulatie, telkens voor één jaar gedurende de periode 1 juli tot en met 30 juni. Alle supermarkten hebben de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan de loting voor de ontheffing. Er heeft een loting plaatsgevonden tussen Albert Heijn en de Digros.

Uit de loting is gebleken dat Digros als eerste ontheffing wordt verleend voor de periode 1 juli tot en met 30 juni 2014. Omdat de Digros al een ontheffing heeft is er een gewijzigde ontheffing afgegeven, waarbij de tijdsperiode nu is beperkt tot en met 30 juni 2014.

De Albert Heijn mag dan het jaar daarop open voor de periode 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015.

Tags

Albert HeijnDigrosWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top