Skip to content

Wassenaar sport voor Tanzania met 20 Wassenaarse sportverenigingen

23 juli 20132 minute read

Wassenaar – In het jubileumjaar werkt de Wassenaarse stichting Run for Rio samen met een groot aantal Wassenaarse sportverenigingen aan de actie “Wassenaar sport voor Tanzania”. In de aanloop naar het marathonweekend van 30 en 31 augustus wordt er al volop gesport voor de Dinka Kids school in Tanzania, een initiatief van de uit Wassenaar afkomstige Kimberley Zandvliet.

Tijdens het weekend in augustus zal er worden gesport in de sporthal, bij Blauw Zwart en in het zwembad. Het weekend wordt zaterdagmiddag 31 augustus feestelijk afgesloten op het Blauw Zwart terrein. Daarbij zal de trekking plaatsvinden van de jubileumloterij. Tevens zal de actie “waar schijt de koe” worden afgesloten met de bekendmaking van het winnende certificaat.

Op maandag 3 juni 2013 is de Dinka School gestart met 14 kinderen. Deze kinderen zijn met behulp van de IQ test geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. De kinderen komen uit het dorp Manyire waar de school gebouwd is. De 14 kinderen hebben de hoogste IQ test scores behaald, maar er is nog veel werk te verrichten om ze op niveau te krijgen. Er zullen de komende tijd meer kinderen, ook uit de stad Arusha, worden geworven. Het streven is erop gericht in januari 2014 volledig te kunnen draaien. De meeste kinderen uit Manyire zijn op 7-jarige leeftijd nog nooit naar school geweest. De reden hiervan is dat veel ouders hun hulp nodig hebben op het land om een inkomen te genereren voor het gezin.

Het grote sportgebeuren start op vrijdag 30 augustus met een grote happening in de sporthal; om 16.00 uur zullen alle verenigingen zich presenteren tijdens een parade. Hierna zal er 25 uur gesport worden!!

De grote finale begint op zaterdag 31 augustus bij Blauw zwart om 13.00 uur met diverse activiteiten. Hier zullen ook alle verenigingen aanwezig zijn met een kraam. Om 16.00 uur begint dan de afsluitende finale in aanwezigheid van de burgemeester en wethouder, als ook de ambassadeur van Tanzania, Kimberly zandvliet van de Dinka School en de bekende hockeyspeler Ties kruize.

Behalve door deelname aan de jubileumactiviteiten kunt u de Dinka Kids school ook financieel steunen door giften, donaties, nalatenschap of schenking op ING-Bank 193157 of Rabobank 36.80.10.724 t.n.v. Stichting Run for Rio te Wassenaar. Alvast heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

Voor een overzicht van alle activiteiten van de stichting Run for Rio kunt u onze geheel vernieuwde website bezoeken: www.runforrio.com. Daar vindt u ook nadere informatie over schenking via notariële akte.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top