Skip to content

The Great Gatsby (3D) bij het Filmhuis Wassenaar

27 juli 20132 minute read

Wassenaar – De vijfde verfilming van de klassieke Amerikaanse roman van F. Scott Fitzgerald over de American Dream die haaks zou staan op het oorspronkelijke Amerikaanse ideaal dat iedereen zijn eigen vrijheid en geluk zou moeten nastreven. In plaats daarvan streeft Gatsby alleen nog maar rijkdom en macht na waardoor hij zijn normen en waarden verkwanseld heeft.

Dit heeft weer tot gevolg dat hij zich leeg en eenzaam voelt. Het verhaal is ook een uiting van ware liefde. Gatsby is bereid om alles op te offeren om zijn vroegere liefde Daisy te beschermen ondanks dat hij haar nooit terug zal krijgen. Tegelijkertijd heeft hij ondanks zijn rijkdom ook niet veel om voor te leven. Het verhaal speelt zich af in the roaring twenties in Long Island, New York. Oorlogsveteraan en schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) verhuist van Minnesota naar New York. Hij wordt buurman van Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), een zonderlinge rijkaard die de spectaculairste tuinfeesten van Long Island geeft. Carraway ontdekt dat zijn nichtje Daisy Buchanan (Carey Mulligan) en Gatsby ooit geliefden waren en regelt een nieuw afspraakje. Het wordt een weerzien met desastreuze gevolgen. De film is een visueel kunstwerk in 3D!

Het 3D systeem van Filmhuis Wassenaar werkt met actieve shutter-brillen. Bij het cabinevenster is een infrarood zender gemonteerd. Deze zender stuurt een synchronisatiesignaal de zaal in, dat via het doek wordt gereflecteerd en door de brillen wordt opgevangen. Dit signaal zorgt ervoor dat op de juiste momenten het rechter of het linker glas van de bril ondoorzichtig wordt. Dit is de nieuwste technologie, waar geen speciaal zilverscherm voor nodig is en wat vanuit alle posities in de zaal heldere 3D-beelden geeft. De speciale shutter-brillen zijn dus alleen te gebruiken in combinatie met deze speciale techniek in de filmzaal, op 3D televisies werken ze pertinent niet. Deze innovatie zorgt ervoor dat alle filmprojecties van zeer hoge kwaliteit zijn. Vanuit alle stoelen is het beeld altijd prachtig scherp, het geluid zeer zuiver en een 3D projectie is een intense ervaring!

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top