Skip to content

DE WATERLELIE in de zomer en DE JOZEF

29 juli 20132 minute read

Wassenaar – Koffie met soesjes, daarna een glas wijn of druivensap, zelfs advocaat met slagroom, en met elkaar praten: een SION vol met senioren, de dames hebben de overhand. Dat is niet te verbazen, want het Leids Dagblad maakte onlangs melding van een vrouwenoverschot.

Er wordt fiks bijgepraat, deze zaterdagmiddag de 20e juli jl. Trees van der Ploeg en haar partner Chris Brederode hebben er geen gras over laten groeien. Er is mooie muziek die de bezoekers aanspreekt: Chris zingt met zijn fluwelen stem over ”De Vlieger” en natuurlijk ook de ”Amsterdamse grachten”! Trees zorgt, met haar medewerkers Tony, Ien, Corry, en Daimy (kleindochter!) voor hapjes, drankjes, puzzels en prijsjes!

De Naschoolse Opvang (NSO) is met ingang van 1 juli in SION getrokken. Een mooi en praktisch voorbeeld hoe wij – in overleg – zijn gekomen tot een werkbaar geheel! ”Dol-Blij”, directeur Wendy van den Ende, heeft SION verfraaid met kinderschilderijen, speelgoed, en de binnentuin opgevrolijkt met plantjes! Het koor Joly Cantare is bereid gevonden haar repetitietijd te verschuiven, de Voedselbank heeft zich eveneens flexibel getoond in haar openingstijden, en De Waterlelie is zelfs van de vrijdagmiddag naar de zaterdagmiddag verschoven. Het is voor allen even wennen. Dit multifunctionele gebruik van SION, de zaal naast de Sint Jozefkerk, laat zien dat religie uitstekend maatschappelijk betrokken kan zijn, en niet stopt bij de kerkdeur! Jean-Paul Hooijmans heeft het schilderwerk prachtig verzorgd met zijn medewerkers, onder andere zoon Stuart. De klokkenstoel in de toren kan er weer jaren tegen! Ook de plaatselijke middenstand pikt dus een religieus graantje mee.

Wat wordt duur betaald? Wat kun je niet met elkaar vergelijken? Bewaart u iets voor de dorst? Nog veel meer vragen die door de Waterleliebezoekers opgelost werden. Twee tafels waren tegelijkertijd winnaar, met maar twee fouten van de dertig vragen! De Bijbus bracht een aantal dames, en haalde hen ook weer op. Paul Geerling was deze keer de vriendelijke chauffeur. En alle bezoekers gingen niet met lege handen weg. Trees had weer voor een ongelooflijk aantal creatieve prijsjes gezorgd: handdoeken, thee mokken, olielampjes, koekjes. Ook waren er zelfgemaakte schitterende felicitatiekaarten te koop voor een habbekrats. Waar vind je dat nog in de huidige tijd.

Dank aan het Team van De Waterlelie, het was een perfecte middag!

Emmy van der Wilk.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top