Skip to content

Groen-Gele dames vertegenwoordigen Nederlands cricketteam in Engeland

31 juli 201354 second read

Wassenaar – Maar liefst zes dames van de Wassenaarse cricketclub Groen-Geel zijn tussen 21 en 24 juli in het Engelse Derby geweest om het Nederlandse Damescricketteam te vertegenwoordigen.

Floor van den Assem (captain), José Evenblij, Charlotte Fuchs, Willemijn Jansen, Elke Kroft en Tjitske Maathuis grepen hun kans toen het Nederlandse Damescricketteam ongelukkigerwijs twee verplichtingen tegelijkertijd had: een kwalificatietoernooi voor het WK Twenty20 in Dublin en in Engeland verplichtingen voor de ECB-competitie. De dames gingen namens Nederland naar Engeland en verloren, maar beleefden vier enerverende dagen.

“Het was een fantastische ervaring!”
, aldus captain Floor van den Assem. “Het niveau van onze Engelse tegenstanders was beduidend hoger dan wat we gewend zijn, maar we vonden het geweldig om dit een keer mee te maken. Het was leerzaam, indrukwekkend en erg bijzonder om Nederland te mogen vertegenwoordigen in de bakermat van het cricket.”

Foto:
Het Nederlands Damescricketteam in Engeland met op de bovenste rij van links naar rechts:
Floor van den Assem (captain), Willemijn Jansen, Cathy Sibley, Heather File, Tjitske Maathuis, Hanneke Kusters, José Evenblij.
Onder: Lizzie Dillam, Elke Kroft, Charlotte Fuchs, Jeneesiya Ponniah, Meike Lubbers.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top