Ga naar hoofdinhoud

Zomeravond beleven in het Achterbos en de Duivenvoordse – Veenzijdse polder

1 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Op woensdagavond 14 augustus van 19.30 tot 21.30 uur organiseert IVN regio Leiden een excursie in het Achterbos en in de Duivenvoordse-Veenzijdse polder. Een gids neemt u mee door het weelderige bos in en legt van alles uit over de natuur en de historie van het gebied. Aan de achterzijde van het Achterbos vervolgen we de wandeling door de polder. Tijdens de wandeling kijken we naar wat er groeit en wat we zoal tegen komen aan vogels en andere dieren. We verwachten in deze tijd van het seizoen nog veel bloeiende kruiden. De avond heeft een bijzondere eigen sfeer die alles extra betoverd maakt. Komen we nog vleermuizen tegen? Zien we misschien reeën en hazen……

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. Trek stevige waterdichte schoenen aan en goede bedekkende kleding (er kunnen muggen zijn in dit waterrijke bos). Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat:
Datum: Woensdag 14 augustus tijd: 19.30 tot 21.30
Startpunt: ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad (fietspad) in Leidschendam (bereikbaar via Tuinenlaan in Leidschendam, en dan het tunneltje onder het spoor door wandelen).
Voorbereiding: waterdicht schoeisel, bedekkende kleding (i.v.m. muggen) en zo mogelijk verrekijker.
Kosten: geen
Aanmelden: via ivnleiden@hotmail.com of tel 071-5210887 er kunnen maximaal 20 deelnemers mee.
Nadere informatie: www.ivn.nl/leiden

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top