Ga naar hoofdinhoud

Gemeente Wassenaar rijdt in stijl met Scania P320 EEV

2 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Voor het beheer van de openbare ruimte heeft de gemeente Wassenaar een nieuwe Scania in gebruik genomen. Het betreft een Scania P 320 DB6x2*4HNA met een schone EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) motor. Het voertuig is zo geconfigureerd dat deze multi-inzetbaar is voor verschillende gemeentelijke werkzaamheden. De Scania-vestiging in Rijnsburg leverde het voertuig af.

De Scania CP cabine heeft een comfortabele in- en uitstap. Uiteraard zorgt het geautomatiseerde schakelsysteem Scania Opticruise voor extra comfort en is er een HMF kraan opgebouwd, een Hyvalift haakarm en een DIN plaat ten behoeve van een sneeuwploeg, inclusief aansluiting voor een zoutstrooier. Zowel via de fraaie opstap op de accubak als de doorstap vanuit de cabine is de bediening van de kraan uitstekend te bereiken. De extra zijruiten in de cabine zorgen voor uitstekend zicht rondom en aan de voor- en achterzijde is tevens een Orlaco camera gemonteerd voor de nodige veiligheid. Door de lage uitvoering van het dashboard is goed zicht op de sneeuwschuiver. Verder zijn de spatborden en zijafscherming af fabriek geleverd en is het interieur (cabine, portieren en stoelen) voorzien van vinyl bekleding in verband met het gemakkelijk schoonhouden van de werkcabine. Kortom, een hele complete en compact opgebouwde vrachtauto dus, die dankzij de verschillende toepassingen zeer flexibel kan worden ingezet.

De gemeente Wassenaar, gelegen op 10 km ten noorden van Den Haag en 6 km ten zuidwesten van Leiden, is één van de mooiste gemeenten langs de Noordzee met een kustlijn van ruim 8 km. De sfeervolle dorpskern van Wassenaar wordt omgeven door duinen, bossen, landgoederen en villaparken. Niet voor niets wordt Wassenaar wel “de groene oase van de Randstad” genoemd, een benaming die de gemeente dankt aan haar vele groen en weldadige rust. Hier past uiteraard een voertuig bij dat schoon en stil is. Vandaar dat de keuze op de Scania met EEV motor is gevallen.

Tags

GemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top