Ga naar hoofdinhoud

Kevin Hassing nu te bewonderen in ‘The Normal Heart’

2 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Gister was de première van het stuk ‘The Normal Heart’ in DeLaMar Theater in Amsterdam. Het met drie Tony Awards bekroonde toneelstuk van aidsactivist Larry Kramer speelde met veel succes op Broadway in New York en was nog niet eerder buiten Amerika te zien. En onze eigen Kevin Hassing speelt samen met onder andere Frederik Brom, Henriëtte Tol, Freek Bartels, Thijs Römer en Oren Schrijver in dit nu al omarmde toneelstuk.

The Normal Heart
The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ’80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Een onvergetelijke theaterbelevenis die aantoont dat in de liefde iedereen gelijk is.

De Amerikaanse televisiezender HBO werkt aan de televisieverfilming van The Normal Heart met in de hoofdrollen o.a. Julia Roberts, Mark Ruffalo en Matt Bomer (release in 2014). Elton John bezit de rechten van het toneelstuk voor het Verenigd Koninkrijk.

Kevin Hassing speel Bruce Niles
Bruce Niles is de ‘good cop’ van het homo-activisme in New York ten tijde van een onbekende dodelijke ziekte. Hij werkt samen met Ned Weeks die luidruchtig, confronterend en opvliegend is. Lukt het Bruce om met Ned te kunnen blijven samenwerken en tegelijkertijd zijn geaardheid verborgen te houden?

Meer informatie
Speelperiode: di 30 juli t/m zo 11 aug 2013
Kaarten: www.delamar.nl
www.thenormalheart.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top