Ga naar hoofdinhoud

Onbeschaafde Wassenaarse politiek?

4 augustus 20133 minute read

Wassenaar – De zomermaanden! ‘Komkommertijd’. De voorman van het CDA schaart zich met kennelijk plezier achter een zekere Martijn Delaere die in het tijdschrift Binnenlands Bestuur de Wassenaarse politiek van de laatste jaren ‘licht ontvlambaar en soms ordinair’ noemt. De heer Stolk voegt daar nog aan toe ‘De Wassenaarse politiek zit vol roddel en achterklap’ om de lezer vervolgens te laten geloven dat het CDA aan deze ‘dorpspolitiek’ niet meedoet – het CDA het netste jongetje van de klas.

Stolk suggereert vervolgens dat er weinig politieke verschillen zijn in ons dorp en dat de kiezer dus in maart 2014 maar moet stemmen op de braafste en o zo keurige politieke partij.

De Wassenaarse kiezer is echter niet onnozel. Hij of zij wil dat politici zaken die van belang zijn voor de burger goed regelen. Om te weten wat de burger bezig houdt hield het CDA op 6 juli een zg Kraamaktie waarbij passanten in de Langstraat hun ‘hartenwensen’ kenbaar konden maken. Op 30 juli geeft mevrouw den Hartog (CDA) In een van de lokale kranten een overzicht van het resultaat. Leuk om te lezen want als het waar is dan hebben de passanten in de Langstraat, inwoners en bezoekers, een compleet overzicht gegeven van zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken. Ach ja, zo kun je ook proberen politiek te bedrijven.

Onze vrienden van het CDA hebben zich naar mijn mening wat al te gemakkelijk opgesteld achter het toevallige kritische geluid van ’n VNG-meneer. Stolk suggereert dat zijn partij de hoeder is van ‘beschaafde politiek’. Ook wordt gesuggereerd dat het CDA ver boven allerlei politiek gedoe zou staan. Een partij van traditionele verheven nette bestuurders die zich ver houden van de politieke “alledaagsheid”.

Ik hoop dat niemand aan het CDA gaat vragen om aan de hand van harde feiten duidelijk te maken waar de stelling van ‘roddel en achterklap’ op is gebaseerd. Ik hoop ook dat niemand in de politieke archieven gaat graven om terug te halen wanneer en hoe ook het CDA heeft meegedaan aan ‘roddel en achterklap’. Ik hoop dat ook het CDA in staat zal zijn om de gunst van de kiezer te vragen met onderwerpen die er toe doen. Andere partijen, zoals WatWasenaarWil, kunnen dan met het CDA de strijd om de gunst van de kiezer aangaan. In de politiek, lokaal, nationaal en internationaal, is de vraag WAT je wil bereiken belangrijker dan of de politiek beschaafd of onbeschaafd is. Het braafste jongetje van de klas is wel lief maar heeft niet altijd de beste resultaten.

Wiel Peters
(beschaafde) burger van Wassenaar

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie via info@wassenaarders.nl.

 

Tags

CDAPolitiekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top