Skip to content

Nu in de boekwinkel…..Mijn stoma en ik van Peter Knijnenburg

6 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Peter Knijnenburg is een Wassenaarder pur sang. Hij is geboren in 1945 en in 1971 getrouwd met zijn Marijke. Hij komt, zoals zo velen toentertijd, uit een groot gezin. Opgegroeid in de volksbuurt ‘de Rooie Buurt’, die hij nooit verloochent.

Van jongs af aan is hij gegrepen door het toneel waarin hij leerde, dat elke voorstelling een feest is. Zo gaat hij ook om met tegenslagen: ‘er is altijd een pad dat je kunt volgen’ en ‘de zon schijnt voor iedereen’. In 2012 wordt er bij hem kanker geconstateerd. Wat gebeurt er met je als je te horen krijgt ‘levenslang een stoma’, schrik je? Is het minder heftig omdat je te horen krijgt dat je een tumor hebt: goedaardig of kwaadaardig en wanneer hebben we het dan over ‘kanker’? Wat doet het met je of wat doet het niet met je? Ziet de wereld er in eens anders uit dan voor de mededeling dat je iets hebt? Hoe gaat de buitenwereld, je vrouw, kinderen, familie, vrienden en bekenden om met het gegeven, dat jij het hebt. Peter heeft daar een prachtig mooi boek over geschreven.

De recensies van de erkende uitgeverij ‘Boekscout’ liegen er niet om
‘Mijn stoma en ik’…deze titel te geven is Peter Knijnenburg vanaf het begin al snel vertrouwd geraakt met het idee ‘ik krijg voor altijd een stoma’. Peter is er goed in geslaagd om op boeiende wijze te vertellen over de mededeling, dat er een tumor in zijn darmen is ontdekt. Hij praat openhartig over zijn behandeling en uiteindelijke stoma. Wat daaraan voorafging, wat hem is gebeurd en hoe hij nu tegenover de grote verandering in zijn leven staat’. ‘In zijn boek komt zijn positieve inslag dubbel en dwars naar boven’.

Mijn stoma en ik is te bestellen op www.Boekscout.nl, ISBN: 978-94-0-0045-4. Het eerste exemplaar heeft hij overhandigd aan zijn huisarts dr. G. Schaepman zodat hij tijdens zijn vakantie ‘een goed en waardevol boek kan lezen’.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top