Skip to content

Open dag 2013 Avalex

7 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Zaterdag 24 augustus opent Avalex van 10.00 – 15.00 uur haar deuren voor bezoekers. Iedereen is welkom op deze dag vol activiteiten. Maak kennis met de medewerkers en ontvang tips en informatie over afval. Je hebt de mogelijkheid om een kijkje te nemen op het overlaadstation, er zijn demonstraties en je kunt een rondje meerijden op de vuilniswagen. De open dag vindt plaats bij Avalex aan de Schieweg 99 in Delft.

Afval heeft toekomst!
Veel afval dat je thuis weggooit, kun je scheiden. Wanneer je het apart houdt kan het als grondstof worden gebruikt voor nieuwe producten. Wat gebeurt er met het afval dat je gescheiden inlevert? Na een bezoek aan de afvaltentoonstelling en de informatiemarkt weet jij hier alles van.

Informatiemarkt
Avalex werkt samen met veel specialisten. Deze specialisten vertellen je graag meer over wat zij doen met de verschillende afvalsoorten zoals oud papier, textiel, plastic verpakkingsafval, glas en restafval. Op de informatiemarkt staan ook partijen die laten zien dat je afval kunt hergebruiken zoals kringloopwinkel het GOED en Ipse de Bruggen.

Afvaltentoonstelling
Hoe werd vroeger het afval ingezameld? En voor welke uitdagingen staan we nu? Op de afvaltentoonstelling wordt de afvalinzameling in historisch perspectief geplaatst en er wordt een vooruitblik gegeven op de toekomst: 65% afvalscheiding in 2015.

Leuk voor jong en oud
Op de open dag is voor ieder wat wils. Speciaal voor de open dag wordt het overlaadstation in Delft opengesteld voor bezoekers. Zo kun je zien wat er gebeurt met je huisvuil en de manier waarop Avalex het vervoert naar de eind verwerker. Er zijn leuke doe-activiteiten en je hebt de unieke kans om een rondje mee te rijden op de vuilniswagen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.avalex.nl.

Tags

AvalexOpen DagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top