Skip to content

Dit jaar borden met wandelduur, volgend jaar Strandbus?

8 augustus 20132 minute read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar heeft speciale borden neergezet waarop staat hoe lang het lopen is naar het strand. Het eerste bord nabij de rotonde met de Katwijkseweg is op donderdag 8 augustus geplaatst door burgemeester Jan Hoekema en Anouk van Eekelen, raadslid voor de VVD en initiatiefneemster.

Op drukke stranddagen staan de parkeerplaatsen aan zee snel vol. Strandgangers kiezen er soms voor vanaf het begin van de Wassenaarseslag verder te voet te gaan omdat ze denken dat ze ‘er bijna zijn’. Anouk van Eekelen: “Ze komen dan uitgeput op het strand aan omdat ze geen idee hadden hoe lang het lopen is. Daarom heb ik in overleg met ondernemers op het strand bedacht dat er borden moeten komen zodat mensen weten waar ze aan toe zijn voordat ze gaan lopen. Dat is veilig én gastvrij.”

Drie borden, drie talen
Op de weg richting het strand zijn in totaal drie borden geplaatst die de wandelduur vanaf dat punt vermelden in drie talen: in het Nederlands, Engels en Duits. Het eerste bord staat vlak na de rotonde: 45 minuten lopen, het tweede bord ter hoogte van de Vleysmanlaan: 40 minuten lopen en het derde bord bij Hotel Duinoord: 15 minuten lopen.

Strandbus
Het college van B en W treft momenteel voorbereidingen om de service verder te vergroten door een strandbus te laten rijden met een flexibele dienstregeling om in te spelen op de drukte tijdens zomerse dagen. Om de bus is gevraagd door vele inwoners en bezoekers, die zich zorgen maken over de grote groepen mensen, bepakt en bezakt en vaak met kinderen op het fiets/voetpad. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Er is een ondernemer die het particulier initiatief tot deze strandbus wil nemen. Dit initiatief wordt ondersteund door de raadsfracties van CDA en VVD en het college werkt graag mee. De bus moet in het voorjaar van 2014 passagiers naar en van het strand kunnen vervoeren.

Tags

WassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top