Skip to content

Museum Voorschoten gaat verbouwen

12 augustus 20132 minute read

Voorschoten – Museum Voorschoten en de eigenaar van het museale pand aan de Voorstraat 17, Hoogvliet Beheer hebben overeenstemming bereikt over een verbouwing van het pand. Daarnaast geeft het Rabobank Stimuleringsfonds een subsidie van € 125.000 voor de nieuwe inrichting.

Museum Voorschoten is opgericht in 2003 en heeft sinds 2006 de beschikking over het pand van de voormalige ijzerwarenwinkel aan de Voorstraat. Het museum is inmiddels flink gegroeid en verheugt zich in een trouwe schare van ongeveer 800 donateurs en ruim 80 vrijwilligers. Die vrijwilligers organiseren vier- à vijfmaal per jaar tentoonstellingen die duizenden bezoekers uit Voorschoten en de regio trekken.

Nu zet Museum Voorschoten een volgende stap in haar ontwikkeling. Door een volledige renovatie wordt de beschikbare expositieruimte vergroot en op de toekomst voorbereid. Dankzij de riante subsidie van het Rabobank Stimuleringsfonds wordt het pand professioneler ingericht en komen multimediatoepassingen beschikbaar voor de ondersteuning van de exposities. Sinds enige tijd geeft het museum ook Culturele Ochtendlezingen over bijzondere culturele onderwerpen. Nieuw is ook de nauwe samenwerking met de Voorschotense Kunstkring waardoor ook de hedendaagse kunst een vast podium krijgt in het museum. Zo verbreedt Museum Voorschoten zich tot dè plek in Voorschoten waar kunst en cultuur samenkomen. René van der Smeede, vicevoorzitter van het museum: “We willen graag het museum van, voor en over Voorschoten zijn. Dankzij deze renovatie maken we een aantal mooie stappen in die richting.” Bestuursvoorzitter vanaf het allereerste begin, Henk Wijckerheld Bisdom is een gelukkig mens: “Ik ben zowel Hoogvliet Beheer als het Rabobank Stimuleringsfonds uit het diepst van mijn hart dankbaar. Waar ik meer dan tien jaar hard voor heb gewerkt, krijgt nu de erkenning van deze grote marktpartijen. Een compliment aan alle vrijwilligers voor hun inzet is hierbij wel op zijn plaats.”

In verband met de verbouwing sluit het museum op 11 augustus en blijft dan ongeveer zes maanden dicht.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top