Skip to content

CDA dringt aan op scherper verzet gemeente tegen schrappen EHS

14 augustus 201341 second read

Wassenaar – De provincie heeft deze zomerdagen een belangrijk stuk voor Wassenaar ter inzage gelegd in Den Haag. De provincie wil namelijk de groene structuren in Zuid Holland aanpassen door ecologische verbindingen tussen natuurgebieden te schrappen.

In de groene polders ten noorden van Wassenaar ligt een mooi gebied met landbouwgrond. De strook behoort tot de ecologische hoofdstructuur en gaat zijn bestuurlijke en planologische beschermingsstatus verliezen. Deze strook tussen de duinen en het groene hart verliest door de plannen van de provincie zijn groene waarde vindt CDA Wassenaar. Juist nu dit gebied veel te verduren krijgt met de uitbreiding Valkenburgse meer, komst van een verkeersknoop t.b.v. de Rijnlandroute en bebouwing van Valkenburg. De provincie heeft de natuur van Wassenaar op lager pitje gezet. Daarom moet Wassenaar scherp reageren in haar zienswijze op deze plannen vindt CDA Wassenaar.

Tags

CDAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top