Skip to content

Vernoeming Leesterras Bibliotheek

16 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Op woensdag 28 augustus wordt het leesterras in de bibliotheek officieel vernoemd naar schrijver, televisiemaker en bibliofiel Boudewijn Büch. Büch schreef veel verhalen en columns. Hij groeide op in Wassenaar en in zijn boek “Weerzien” beschrijft hij zijn jeugdtijd. Ook memoreert Büch aan bioscoop Astra, de voorloper van het Filmhuis dat nu in de bibliotheek gevestigd is.

Om 16.00 uur begint het officiële gedeelte in de bibliotheek. Na een welkomstwoord van Burgemeester Jan Hoekema volgt een lezing over Boudewijn Büch welke gegeven wordt door Eva Rovers. Zij werkt op dit moment aan een biografie over Boudewijn Büch. Om 17.00 uur is de onthulling van de naam van het leesterras, waarna er aan de bar in de bibliotheek nog een hapje en een drankje genuttigd kan worden. Voor het officiële gedeelte kunt u zich aanmelden bij de Gemeente via rsvp@wassenaar.nl.

Voorafgaand aan het officiële gedeelte vertoont het Filmhuis de verfilming van het bekendste boek van Büch: De kleine blonde dood. Deze begint om 13.30 uur in de filmzaal. Op maandag 2 september wordt de film nogmaals vertoond, dan om 15.30 uur. Voor de films kunt u plaatsen reserveren bij de bibliotheek via 070-5113397 of via de mail: filmwas.reserveren@obvw.nl

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top