Ga naar hoofdinhoud

Vlaggenparade door 20 verenigingen in de sporthal

20 augustus 20134 minute read

Wassenaar – Nog een aantal dagen en het grote sportieve weekend in Wassenaar kan beginnen. Ruim 20 verenigingen en de drie Wassenaarse scoutingclubs zullen zich op vrijdag 30 augustus om 1545 uur presenteren met een grote parade in de sporthal. De toegang is gratis en u mag deze happening niet missen!!! Na deze parade volgt om 16.00 uur de opening door burgemeester Hoekema; een groots evenement van 25 uur sporten op meerdere locaties gaat dan van start.

Volleybal Raad Wassenaar-Raad Voorschoten
Na de opening zal er een spannende volleybalwedstrijd plaats vinden tussen Wassenaar en Voorschoten. Aanmoedigen mag en de tribunes staan voor iedereen klaar.
Na deze wedstrijd zullen er optredens volgen van diverse kinderen van Snel en Lenig, met o.a. gym, judo en dans. In de avond volgen dan vele andere wedstrijden en sporten, met om 20.30 uur een leuk optreden van een clown. Kortom, er is voor jong en oud veel te doen in de sporthal.

20 verenigingen doen mee
Welke verenigingen meedoen kunt u vinden bovenaan dit artikel. Al vele weken worden zij genoemd en zetten zij zich in met een mooi programma om de Dinka school te helpen. Samen met de stichting Run for Rio hebben zij ook vele sponsors gevonden een prijs voorhun rekening te nemen. Vergeet u deze Wassenaarse sponsors niet; u kunt ze ook in het bovengenoemd kopje terug vinden.

Loten en certificaten
In de afgelopen dagen zijn nog vele loten verkocht; op diverse avonden zijn de loten huis aan huis verkocht. Ook Kimberly zelf heeft de loten verkocht en op zaterdag 31-8 worden de prijswinnaars bekend gemaakt door notaris Tacken. Samen met de bekende oud-hockeyer Ties Kruize worden de winnende nummers bekend gemaakt. En wat dacht u van een weekendje weg (mede gesponsord door Arke-reizen) of 1 minuut gratis winkelen bij C1000!!! Op zaterdag 31 augustus zal om 14.00 uur ook de koe worden los gelaten op een veld bij Blauw Zwart; de winnaar wordt degene met het vak waar de koe gaat schijten. Ook hier een activiteit die u niet mag missen!!!!!

Toerclub De Kampioen
Deze fietsclub zet zich eveneens in voor dit prachtige initiatief en pakt groots uit met een 3-tal activiteiten. Zo is er op zaterdag 31 augustus een schitterende (familie) fietspuzzeltocht door het mooie Wassenaar met leuke prijsjes. Iedereen kan meedoen, zowel jong als oud. Er kan gestart worden vanaf 11.00 tot 14.00. Het vertrek is vanaf het Blauw-Zwart terrein aan de Dr. Mansveltkade en de afstand bedraagt om- en nabij de 18 kilometer. Dit maakt de tocht bij uitstek geschikt voor gezinnen en ouderen. Ook jongeren zijn natuurlijk van harte welkom. Onderweg wordt er een kleine versnapering aangeboden. De kosten, welke geheel ten goede komen aan het goede doel, bedragen € 3,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen.

Daarnaast worden er op die zaterdag nog een tweetal wedstrijden georganiseerd. Zo is er een wedstrijd op rollerbanken (hometrainers) en een wedstrijd in het wisselen van (lekke) banden. De kosten hiervoor bedragen eveneens € 3,00 voor volwassen en € 1,00 voor kinderen. Ook voor deze wedstrijden zijn kleine prijsjes beschikbaar. De opbrengst komt wederom geheel ten goede aan het goede doel. Aanmelden voor alle evenementen kan vanaf 11.00 uur op het Blauw-Zwart terrein bij de stand van Toerclub de Kampioen.

Zaterdag 31 augustus: kom naar Blauw Zwart!!!!
Vanaf 11.00 uur zijn er diverse activiteiten te doen en te zien. Dan beginnen zoals hierboven vermeld de eerste fietsactiviteiten. Maar er zijn ook voltigedemonstraties op het nabij gelegen kermisterrein. Of wilt u zelf eens op een paard staan??????????? Dit kan echt!!!!! Verder zijn er vele kraampjes van de verenigingen waar u kunt kijken of informatie kunt krijgen over de verenigingen. Voor de kinderen is er een luchtkussen, er is een lekker hapje (BBQ) en drankje, iedereen kan meedoen aan golf, voetbal enz,. Om 14.00 uur is er ook een voetbalwedstrijd met prominenten uit Wassenaar; ook iets wat u niet mag missen.

Grote finale: zaterdag 31-8, om 16.00 uur
De grote finale begint om 16.00 uur met o.a. de bekend making van het winnende vak waar de koe heeft gescheten en tevens de 25 winnende nummers van de grote loterij.
De burgemeester, de wethouder, de ambassadeur van Tanzania als ook Ties Kruize zullen samen met notaris Tacken alles volgen en erop toezien dat Kimberly Zandvliet een mooi bedrag gaat ontvangen voor haar Dinka School in Tanzania.

Wilt U nog meedoen aan de loterij of een certificaat kopen? Dan moet u snel reageren naar de secretaris van Run for Rio, John Schrader, tel.070-5176236. Ook voor verdere informatie kunt u met hem bellen of met de voorzitter van Run for Rio, Leo Bellekom, tel.070-5179302. Zij kunnen u ook alles vertellen over alle bovengenoemde activiteiten.

Wilt u spontaan een gift overmaken voor de actie? Ook dat kan!
U kunt storten op INGbank 193157 of RABObank 368010724.

Vergeet niet te komen naar de activiteit Wassenaar sport 25 uur voor Tanzania

Tags

Run for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top