Skip to content

Middagconcert door Kiyotaka Izumi in Florence woonzorgcentrum Adegeest

22 augustus 20132 minute read

Voorschoten – Zondag 8 september om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianist Kiyotaka Izumi een pianorecital tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest ,De Zeven Provinciën 68 te Voorschoten . Izumi zal werken van Tjaikovsky, Debussy en Chopin spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk.

De toegangsprijs bedraagt euro 6,00, bewoners van verzorgingshuis Adegeest betalen slechts euro 2,50 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33. Zie ook www.florence-zorg.nl onder Activiteiten.

Kiyotaka Izumi, geboren in Tokyo, voltooit zijn studies in Japan in 1995, vertrekt naar België en studeert aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Hij wordt laureaat van verschillende internationale wedstrijden en geeft gastoptredens tijdens het ‘International Chopin Festival’ in Gent: een galaconcert voor de Koning Boudewijn Stichting in aanwezigheid van destijds Prins Filip, tegenwoordig Koning Filip en Prinses Mathilde. Hij geeft vervolgens concerten en recitals in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Rusland, Italië en Japan. Zijn ‘live concert’ in Japan werd door de Japanse Radio opgenomen en is al een paar keer opnieuw uitgezonden.

Een recensent schreef in 2011: “Zijn vertolking creëert charme en betovering gedragen door helder, delicaat en sprankelend klavierspel, dat diepere emoties en weemoed een eigen stem geeft. Of hij nu Grieg’s impressies van eenzaamheid, nacht, heimwee, land, natuur, seizoenen, feest, sprookjes, huiselijkheid (wiegenlied) of andere jeugdherinneringen interpreteert, Kiyotaka Izumi’s klavierspel klinkt heel gevoelig en suggestief. Hij biedt u gepaste stemming voor rustig genot van vertrouwde muziek”.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top