Skip to content

Oproep: Wie weet wat er gebeurd is in de Laan van Pluijmestein?

22 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Woonachtig in Kerkehout werd ik afgelopen jaar tijdens een wandeling over de zeer schilderachtige groene en fraaie Laan van Pluijmestein, plotseling onaangenaam verrast door een groot aantal enorme wit betonnen? brokken steen, een soort geribbelde reuze – stoepranden, of rioolwanden o.i.d., die her en der, schots en scheef in de begroeide bermen neergekwakt leken.

Ogenschijnlijk zonder doel, want niet aaneengesloten en ook niet geschikt om bijvoorbeeld parkeren onmogelijk te maken aangezien er teveel hiaten tussen zitten om dat doel te heiligen. (Overigens parkeert daar nooit iemand, daar de laan vrijwel onbewoond en doodlopend is.) Uiteraard leek het mij een tijdelijke dwaling, of storting van wat gemeentelijk afvalmateriaal, maar het moet enorme apparatuur en moeite en inzet gekost hebben om zulke grote vervuilers daar op zo’n oneigenlijke locatie te deponeren.
Inmiddels zijn we een half jaar of langer verder en die verfoeilijke voorwerpen liggen daar nog steeds te detoneren !

Vooral tijdens sneeuw- en lenteperiodes was dit stukje Wassenaar een lust voor het oog, en prachtig op de foto; nu waan je je in een oorlogsgebied na bominslag… of in de omgeving van een zwaar gebarricadeerde ambassade.

Mijn vraag aan de gemeente was: wat zijn dit, waarom ligt dat daar en hoe lang moet die milieu- en beeldvervuiling nog duren?

Niemand in Kerkehout weet antwoord op deze kwestie, graag verneem ik van de lezers van dit bericht de oplossing!

Patricia Koster

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

OproepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top