Skip to content

VCW voorzitter Jacques van den Boer overleden

23 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Groot is de verslagenheid onder de 40 medewerkers van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) na het bericht van overlijden van hun bevlogen voorzitter Jacques van den Boer, totaal onverwacht op 60-jarige leeftijd.

Jacques van den Boer wist op zijn geheel eigen wijze in drie jaar tijd de VCW tot een hecht team vrijwilligers te smeden, dat goed voorbereid is op de aanstaande veranderingen in het Wassenaarse maatschappelijke veld. De vrijwilligers zoeken troost bij elkaar en kunnen het nauwelijks bevatten dat hun vriend, inspirator en drijvende kracht, die vooral zorgde voor samenhang binnen de diverse club die de VCW is, er niet meer is. “Betrokken”, “sociaal”, “familieman” en “sportief” zijn eigenschappen die aan hem toegeschreven worden. Jacques was steeds op zoek naar samenwerking en verbinding, zowel binnen als buiten de Vrijwilligerscentrale. Soms liep de enthousiaste “innovator” Jacques iets te snel en kon de organisatie hem niet altijd bijbenen. Dan ontpopte hij zich als een echte doener en stapte schijnbaar onvermoeibaar in de gaten die vielen. Hij bleef echter steeds oog houden voor de menselijke maat binnen de organisatie.

Jacques had een eigen administratie & consultancy kantoor, dat hij opzette na een jarenlange carrière als manager bij de verzekeringstak van ING/Nationale Nederlanden. Ook was hij een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij andere organisaties, zoals voetbalvereniging Blauw-Zwart (secretaris), de SWOW, de Marlotkerk en de Paschaliskerk (organist/koorbegeleider). Hij kon nu eenmaal moeilijk nee zeggen als mensen een beroep op hem deden.

Op 15 augustus werd Jacques na een plezierig uitstapje op zijn vakantieadres in Frankrijk plotseling onwel. Zijn grote sociale hart was blijkbaar toch niet zo onvermoeibaar als iedereen dacht. De Vrijwilligerscentrale zal hem heel erg missen.

Hun gedachten gaan uit naar zijn vrouw Meta en hun beide kinderen.

Tags

VCWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top