Ga naar hoofdinhoud

Unieke kennismaking met Biodanza – dans van het leven

25 augustus 20133 minute read

Den Haag – Op zondagmiddag 1 september 2013 worden in centrum Wajid aan het Prins Hendrikplein te Den Haag om 13.00 en 15.00 uur Biodanza workshops gegeven. Niet minder dan negen docenten uit de regio tonen hun kwaliteiten. Deelname kost € 2,00.

Diezelfde dag vindt op het Prins Hendrikplein de braderie ‘Home-Made Market’ plaats. Biodanza docenten en deelnemers delen hier ook ‘free hugs’ uit: gratis knuffels. Hannie Burgmeijer (1960) is een van de negen docenten die op 1 september mensen wil enthousiasmeren voor ‘de dans van het leven’. Ze houdt zich al sinds 2002 bezig met Biodanza en geeft les in Den Haag, Voorburg en Leidschendam onder de naam Biodanza 4 Happiness. Ook organiseert ze feesten o.a. op het Scheveningse strand. Ze vertelt: “Ik werd direct door Biodanza gegrepen. De vrijheid die ik ervoer was helemaal nieuw voor me. Alsof mijn hart eindelijk de ruimte kreeg om te mogen zijn wie ik was.”

Stressverlagend
Bij Biodanza hoef je geen pasjes te leren, je hoeft geen danstalent of conditie te hebben. Een van de docenten vertelt “Het gaat niet om mooi of lelijk. Het gaat om worden wie je bent in al je puurheid. Je wordt niet bekeken of beoordeeld, je kunt vrij en blij dansen zoals toen je kind was. Iedereen kan meedoen: man, vrouw, jong of oud.” Biodanza is een systeem voor menselijke integratie, gezondheid en persoonlijke groei. Het werkt met muziek, beweging en ontmoeting. Biodanza is rond 1960 in Chili ontwikkeld door Rolando Toro, psycholoog en medisch antropoloog. Het wordt sinds twaalf jaar in Nederland beoefend op steeds meer locaties. Biodanza werkt stressverlagend, ontspannend, vitaliserend, verbindend en genereert geluksgevoelens. Biodanza zorgt tevens voor groei en heeft een diepgaande helende werking.

Gezonde verslaving
Iedere weekgroep in de regio verschilt qua niveau en samenstelling. De ene groep bestaat uit dertig deelnemers, de andere uit tien. Iedere docent heeft eigen accenten en kwaliteiten. Daarom zijn de workshops op 1 september uniek: je kunt proeven en proberen welke docent het beste bij jou past. Een van de docenten lacht: : “Biodanza is onze gezonde verslaving, omdat we allemaal graag vrij willen bewegen en we in de dans onszelf beter kunnen ervaren. Het is onze passie om iedereen met Biodanza te laten kennismaken, omdat het prachtig is om te zien hoe mensen meer in hun gevoel komen en zich authentieker leren uitdrukken in en door middel van de dans. We zien mensen steeds meer opengaan en stralen. In de huidige wereld van afgescheidenheid en individualisme, waarin we geneigd zijn te leven vanuit ons hoofd is het nodig dat we weer contact maken met ons lichaam en dat we gevoelens van verbondenheid ervaren.”

Voor aanmelden en informatie mailt u naar biodanzahaaglanden@gmail.com
Algemene informatie: www.biodanza.nl

Tags

Den HaagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top