Ga naar hoofdinhoud

Paula van der Velde fietst voor Orange Babies

29 augustus 20132 minute read

Wassenaar – Orange Babies en Velto paars gaan verbazingwekkend goed samen. Mede- oprichter Paula van der Velde gaat 20 september voor Orange Babies dagelijks rond de 60 kilometer door onherbergzaam Namibië fietsen. ‘Er is daar helemaal niets.’

Vorig jaar zag Paula op facebook berichtjes voorbijkomen van een bekende die van plan was mee te gaan doen aan deze actie. Ze werd zelf ook meteen enthousiast. ‘Het is een combinatie van drie dingen die mijn hart hebben veroverd: de sport fietsen, het continent Afrika en jonge kinderen die hulp nodig hebben.’ Onder de vlag van Orange Babies haalt de Wassenaarse Paula nu geld op voor aidsprojecten in Afrika, met name voor besmette moeders die hun ongeboren baby willen beschermen tegen deze ziekte.

‘In Namibië fietsen we van project tot project, iedere dag zo’n zestig kilometer. Daar ben ik nu flink voor aan het trainen, want het zijn intensieve tochten door een onherbergzaam gebied. Iedere dag bezoeken we een project van Orange Babies, dat lijkt me best heel heftig. Aan de andere kant denk ik dat je op zo’n moment nog blijer bent dat je er iets voor hebt kunnen doen.’

Paula heeft al meer dan 5000 euro opgehaald, en dat bedrag blijft groeien. ‘Velto gaat nu ook actie voeren om dit initiatief onder de aandacht te brengen. Maar mensen hebben ook nu al heel spontaan geld gestort. Ik ben dankbaar voor iedere euro die we bijeen kunnen brengen. Met 100 euro kan Orange Babies al een baby redden!’

Voor meer informatie over Orange Babies en deze tour: www.orangebabiestournamibia.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top